Gurur Kaynağı Sporcular Ödüllendirildi

4-10 Ekim Amatör Spor Haftası Etkinlikleri kapsamında ilimizde bir dizi etkinlik düzenlendi. İlk olarak Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk bırakılırken, sonrasında İlimizi Ulusal ve Uluslararası Şampiyonalarda temsil eden ve bizleri gururlandıran başarılı sporculara plaket takdim edildi. Kırklareli Gençlik ve Spor Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu ve Kırklareli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Hasan
Başdemir’in elinden plaketleri alan öğrencilerin aileleri de çocuklarını yalnız bırakmadı.

Kırklareli İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından 4-10 Ekim Amatör Spor Haftası dolayısıyla etkinlikler düzenlendi. İlk olarak Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtında çelenk töreni gerçekleştirildi. Çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile tören sona erdi.
Törenin ardından Kırklareli Kapalı Spor Salonunda; gerçekleştirilen ulusal ve uluslararası etkinliklerde ilimizi temsil eden sporcuların katılımıyla ödül töreni düzenlendi. Törene; Kırklareli Gençlik ve Spor Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu ve Kırklareli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Hasan Başdemir’in yanı sıra antrenörler, sporcular ve sporcuların aileleri katılım gösterdi.
“Spora katılımın üst seviyeye ulaşmasını hedefleyen amatör spor haftam iz çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende ilk olarak Kırklareli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Hasan Başdemir konuşma yaptı. Bu haftanın amatör spor branşlarına katılımın artması açısından önemli olduğunun altını çizen Başdemir; “Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında; halkımızın düzenli, fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesini, ülkemizde ve uluslararası yarışmalarda başarılı olan sporcularımızın, halkımıza tanıtılmasını yeni bireylerin spora kazandırılmasını, spora katılımın üst seviyeye ulaşmasını hedefleyen amatör spor haftam iz çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır” dedi.
“Bu onur verici tabloda yer alan
gençlerimizle gururluyuz”
Teknik heyetlerini, antrenörlerini ve aileleri kutladığının altını çizen Başdemir; “Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkileyen pandemi sebebiyle müsabakalar ve etkinlikler yapılamamıştır.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu kapsamında 04-10 Ekim 2021 tarihleri arasında kutlanacak Amatör Spor Haftasında yapılan etkinliklerde ilimizi temsilen çeşitli branş ve kategorilerde başarılı olan sporcularımıza sunulmak üzere hazırlanan plaketlerimiz takdim edilecektir.
Tüm branşlarda faaliyet gösteren geleceğimizin teminatı gençlerimizin ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil etmesinde ve yetiştirilmesinde çok büyük katkıları olan başta teknik heyetlerini, antrenörlerini ve ailelerini içtenlikle kutluyorum. Bu onur verici tabloda yer alan gençlerimizle gururluyuz.
Fair Play ruhuna uygun ilimizde daha nice spor etkinliğinin gerçekleşmesi temennisiyle hepinize saygılar sunuyorum” ifadelerine yer verdi.
Başkan Başdemir sonrasında Gençlik ve Spor Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu konuşma gerçekleştirdi. İlimizde pek çok spor branşında başarılar elde edildiğini vurgulayan Babuşçu, bugün ise o sporcuların onore edileceğini söyledi. İlimizdeki sporcu sayılarıyla alakalı verileri de paylaşan Müdür Babuşçu, Kırklareli sporunu geliştirmek adına Gençlik ve Spor Müdürlü olarak çalışmalar hayata geçireceklerini vurguladı.
Konuşmaların ardından İlimizi Ulusal ve Uluslararası şampiyonlarda temsil eden sporculara ödülleri Kırklareli Gençlik ve Spor Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu ve Kırklareli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Hasan Başdemir tarafından takdim edildi.
Ödül alan sporcuların
listesi;
Yüzme Türkiye 1.si Asrın Bağdan, Satranç Türkiye 1.si İlker Özcan, Güreş Türkiye 2.si Efe Yılmaz, Taekwondo Dünya Başkanlık Kupası 3.sü Berke Erbay, Taekwondo Dünya Başkanlık Kupası 2.si Şefika Çakal, Taekwondo Dünya Başkanlık Kupası 1.si Göktürk Turna, Bedensel Engelliler Masa Tenisi Türkiye 1.si Aydın Demirkol, Bedensel Engelliler Masa Tenisi Türkiye 1.si Binnur Yalçınkaya, Bedensel Engelliler Masa Tenisi Türkiye 2.si İsa Eren, Bedensel Engelliler Masa Tenisi Türkiye 1.si Mustafa Özdemir, Masa Tenisi Milli Takım Sporcusu Zeynep Naz Eker, Taekwondo Türkiye 2.si Eylül Burçak Demir, Taekwondo Türkiye 3.sü Irmak Karaca, Taekwondo Türkiye 3.sü Şevval Çakal, Satranç Türkiye 3.sü Eflin Durmaz. (V. Abuy)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol