Güney Kore Konsolosu Lüleburgaz’a geldi

Güney Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cha Young Cheol, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak’ı ziyaret etti.

9 Ağustos 2017 Çarşamba günü  saat 11:30’da Lüleburgaz Belediyesi’nde gerçekleştirilen ziyarete Güney Kore Cumhuriyeti Başkonsolosu Young Cheol, Ekonomi Kültür Konsolosu Oksok KO tercüman  Esder Sung katıldı.

Ziyarette, Lüleburgaz Belediyesi’nin Pınarhisar yolu ile Hamitabat yolu kesişiminde bulunan alana Kore Anıtı, Kore Müzesi, tören alanı ve çevre düzenlemesi yapılması proje yarışması ve Türkiye-Kore arasındaki dostluk ilişkileri konuşuldu.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak’tan Lüleburgaz hakkında bilgiler alan Güney Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cha Young Cheol, Lüleburgaz’da halka açık bir alanda Kore Müzesi, Anıtı ve Toplantı Salonu yapılacağını duyduklarını ve bu kapsamda Lüleburgaz’ı ziyaret etmek istediklerini kaydetti.

‘LÜLEBURGAZ’DA KİŞİ BAŞINA GELİR 30 BİN DOLARIN ÜZERİNDE’

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak;  “Lüleburgaz’ın nüfusu köyleriyle birlikte 145 bin kişi var. Çok fazla göç alan bir bölge  burası. Bizde tarım, sanayi, hayvancılık ve hizmetler sektörü var. Kişi başına gelir otalaması Türkiye’nin çok üstünde. Kişi başına gelir 30 bin doların üzerinde. Kore’yle aynı. Türkiye’de en zengin yerlerden bir tanesi. Eğitimde çok yüksek. Türkiye’nin ortalamasından çok farklı bir yer. Coğrafik açıdan da Trakya’nın merkezinde bulunuyor

‘ULUSLARARASI BİR YARIŞMA OLACAK’

Kore Müzesi, Anıtı ve Toplantı Salonu, bir yarışma şeklinde yapılacak. Uluslararası bir yarışma olacak. İki ülkenin sanatçıları dahil olacak. Jüri üyeleri de Koreliler ve Türklerden oluşacak. Kara Kuvvetlerinin bize tahsil ettiği bir alan var. o alan üzerinde hem anıt, hem müze, hem tören alanı ve toplantılarının yapılacağı alandan oluşacak. Yarışma sonucunda nasıl bir şey olacağını hep birlikte göreceğiz, dedi. 

Türkiye-Kore arasında ki dostluk ilişkilerine dikkat çeken Güney Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cha Young Cheol’da yaptığı açıklamada şöyle konuştu;

‘KORE GAZİLERİNE ÇOK DEĞER VERİYORUZ’

“Kore ve Türkiye hem tarih hem de dil konusunda çok derin ilişkiler içerisindedir. Ayrıca, 60 sene önceki Kore Savaşı sırasında Türklerin Korelilere destek vermesiyle beraber iki ülke arasında politika, ekonomi ve kültür dahil birçok alanda güçlü bir bağ kurulmuştur. Türklerin o zaman ki yardımları olmasa biz bu kadar gelişemezdik. Şu anda biz Kore Gazilerine çok değer veriyoruz ve onlarla vakit geçirmeye çalışıyoruz” dedi.  Ziyaretin ardından, Tugay Komutanı Piyade Albay Tamer Nazmi Sezen’in de eşlik ettiği heyet Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak’ la birlikte , Kore Anıtı’nın yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. Lüleburgaz ile ilgili de bilgi alan Kore Başkonsolosu CHA Young-Cheol, Anıt ile ilgili tüm desteği vereceğini ve Lüleburgaz’ı çok beğendiğini belirtti. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol