Gündoğdu’dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Vecdi Gündoğdu  “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” nedeniyle bir mesaj yayımladı. 

CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Vecdi Gündoğdu “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” nedeniyle bir mesaj yayımladı. Gündoğdu mesajında “1 Mayıs, işçinin, emekçinin, çalışanın bayramı, emekçinin dayanışma günüdür. Milyonlarca çalışan, emekçiler; işsizliğin ve yoksulluğun yaygınlaştığı, emek sömürüsünün acımasızca yapıldığı, ülke, varlık ve kaynakların sorumsuzca elden çıkarıldığı düzene hayır diyor. Emekçiler; hak ve özgürlüklerin baskı altına alındığı, toplumun üzerine korku salındığı, halkın borç batağına sürüklendiği, orta sınıfın çöktüğü, toplumsal barışın her geçen gün biraz daha kaybolduğu düzene hayır diyor.
1 Mayıslarda milyonlarca çalışan, alın teri dökenler, üreteni ve üretimi önemsemeyen, alın terine değer vermeyenlere bir kez daha hak arayışlarını, taleplerini dile getiriyor.
Unutulmamalıdır ki, emeğin ve emekçinin demokratik kurallar çerçevesinde ekonomik, sosyal ve kültürel haklarını koruyabilmesinin en önemli güvencesi, örgütlenmeyi, toplu pazarlığı ve grevi de sağlayan sendikal haklardır.
Bizler, sadece 1 Mayıs’lar da değil, yaşamın her alanında ve her zaman emekçilerimizin, çalışanlarımızın hak ve özgürlük mücadelesinde onlarla birlikte ve dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Ülkemizde ve tüm dünyada eşitlik, özgürlük ve insanca yaşam şartlarının barış içerisinde sağlandığı, işçinin, emekçinin, çalışanların çağdaş yaşam koşullarına ulaşması arzusu ile 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü yürekten kutluyorum” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol