Gündoğdu'dan 1 Eylül Dünya Barış Günü mesajı

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Gündoğdu mesajında şunları kaydetti;
"İnsanı temel alan tüm düşünceler barışı vurgulayarak savaşa, şiddete, baskıya ve insan onurunu kıran uygulamalara karşı çıkmıştır. Barış, insanın sağlıklı bir gelişim sürdürerek mutlu yarınlara ulaşması ve sağlıklı kuşaklar yetiştirilmesi için yaşamsal öneme sahiptir. Barışın sağlanamadığı bir düzen ve insan yaşamını hiçe sayan eylemler, mutlu ve huzurlu bir dünya yaratmanın önündeki en büyük engeldir.
Tüm çabalara rağmen dünyanın dört bir yanında akan kan, acı ve gözyaşı devam etmektedir. Dolayısıyla da insanlığın barış mücadelesi, barış özlemi maalesef bunca çekilen acılara karşın dinmedi ve hiç sona ermedi. Bugün birçok masum insan savaşlarda hayatını kaybetmektedir. Dünyanın birçok bölgesinde çocuk, genç yaşlı kadın erkek demeden korkunç katliamlar acımasızca devam etmektedir. İnsanlık dışı bu eylemler tüm dünyanın gözü önünde hiçbir tepki almaksızın sürmektedir.
Özellikle ülkemizi en çok etkileyen Orta Doğu ve sınırlarımızda yaşanan ve son yıllarda şiddeti her geçen gün artan terör, insanlık dışı uygulamalar, zorunlu göçler, mülteci akınları sözde medeni ülkelerinin gözleri önünde yaşanmaktadır.
Dünyada kalıcı barışın sağlanması, savaşların, terörün, şiddetin ve baskının son bulması tüm insanlığın temel felsefesi olmalıdır.
İnsanlık, artık geçmişte yaşanan savaşlardan ve yıkımlardan gereken dersleri çıkararak mutlu bir gelecek için güçlü barış ortamının temellerini atmalıdır.
Bizlerde, bireysel ve kurumsal olarak Yüce Önder Atatürk'ün "Yurtta Barış, Dünyada Barış" anlayışını ilke edinerek dünya ve iç barışının gerçekleştirilmesi için, üzerimize düşen sorumluluğu bir an bile vakit kaybetmeksizin yerine getirmek zorundayız.
İnsanlığın özlemi olan özgürlük ve barışın ülkemizde ve dünyada bir yaşam biçimi olarak benimsenmesi umuduyla, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Egemen Bağışın cuma mesajları gibi chp.lilerin klasik belirli gün mesajlarından biri...