Gündoğdu’dan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı

CHP Kırklareli Milletvekili, TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Gündoğdu mesajında sağlık politikalarını eleştirdi. Gündoğdu, “İzlenen hatalı sağlık politikaları sonucu kutsal ve saygın mesleklerini özveriyle yerine getirerek şifa dağıtan sağlık emekçilerinin sıkıntıları her geçen gün daha da artmaktadır” dedi. 

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, izlenen hatalı sağlık politikaları ile bayram olması gereken 14 Martların, Türkiye’nin sağlık sorunlarının tartışıldığı, sağlık hizmeti verenlerinde, sağlık hizmetini alanlarında memnun olmadığı sıkıntıların dile getirildiği gün haline dönüştüğünü söyledi.İzlenen hatalı sağlık politikaları sonucu kutsal ve saygın mesleklerini özveriyle yerine getirerek şifa dağıtan sağlık emekçilerinin sıkıntıları her geçen gün daha da artmakta olduğunu öne süren Gündoğdu, sağlık camiasının hükümet ile kavgalı hale geldiğini savundu.
Gündoğdu, “Tıp fakültelerimize bağlı araştırma hastaneleri kadro ve ödenek sorunları ve hatalı yönetim politikaları nedeniyle araştırma yapamaz hale getirilmiştir.
Sağlıkta farklı istihdam modelleri benimsenerek çalışma barışı bozulmuş, işyerlerinde huzur baltalanmıştır. Sağlık çalışanlarımız yoğun iş temposuna rağmen düşük ücretlere mahkûm edilmişlerdir” diye konuştu.
Sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığını aldığı 14 Martlar temennisinde bulunan Gündoğdu, şöyle devam etti;
“Tüm sağlık çalışanlarının bilimsel ve modern çalışma ortamına kavuştuğu, emeğinin karşılığını aldığı, tüm vatandaşlarımızın çağdaş mekânlarda güler yüzle hizmet gördüğü 14 Martları kutlamanın özlemiyle,tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını yürekten kutluyorum. Saygılarımla”

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Saatli maarif takvimi 14 Mart 2019 Perşembe 21:09:26

    Vecdi beyin masasında saatli maarif takvimi olmalı. Ya sırası gelen günleri kutlamakla ya da ne gensoru versem demekle meşgul hep. Dostlar alışverişte görsün.