Gündoğdu, öğretmen maaşlarını sordu

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verdiği soru önergesi ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a öğretmenlerin maaşlarındaki değişimleri sordu.

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, TBMM’ye verdiği soru önergesinde öğretmenlerin ücretlerini sordu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yazılı yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde Bakan Selçuk’a öğretmenlerin maaşlarına ilişkin çeşitli sorular yönelten Gündoğdu, öneresinde Bakan Selçuk’a şunları sordu; “2018-2019 Eğitim Öğretim yılı; milyonlarca öğrencimiz, eğitim emekçimiz ve velilerimiz için yeni bir umut ile başladı. Mili Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk , "2023'e Doğru Türk Eğitim Sistemi" konferansında yaptığı konuşmada “Başka bir rekabet var. Başka bir bilim ve teknoloji var dünyada. Bizim kıyameti koparmamız lazım eğitimde. "Bir şey yapmak lazım"ın ötesinde kıyameti koparmamız lazım." İfadesini kullanmıştır.Bu doğrultuda;
1-Son 16 yılda görev yapmış AKP’li bakanların uygulamaları sonucu eğitim emekçilerimizin, gelecek kuşakları teslim ettiğimiz öğretmenlerimizin maaşları; 2002-2018 yılları arası yıl, yıl reel olarak nasıl bir değişim göstermiştir, değişim öğretmenlerimizin refah düzeyini ne kadar yükseltmiştir?
2- 2002 yılında yeni göreve başlamış bir kadrolu öğretmenin maaşının; dört kişilik bir ailenin açlık ve yoksulluk sınırına olan oranının, 2018 yılına göre değişim miktarı ne kadardır, 2018 yılında kaç öğretmenimiz, (kadrolu ve sözleşmeli) yoksulluk sınırı altında, kaç öğretmenimiz açlık sınırı altında yaşamak zorunda bırakılmıştır?
3-Öğretmenlerimizin 2002 yılında ortalama 25 yıllık bir çalışma sonrası aldığı emekli ikramiyesinin ve emekli maaşının, 2018 yılına göre kıyasladığında öğretmenlerimizin refah düzeyi reel olarak yükselmiş midir, yükselmedi ise bu konuda neyi ne zaman yapacaksınız?
4-Hükümetinizin seçim öncesi söz verdiği öğretmenlerimize 3600 ek gösterge uygulaması ne zaman yaşama geçecektir?”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol