Gündoğdu ilk soru önergesini verdi

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu Milletvekili sıfatıyla ilk soru önergesini verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris Güllüce tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını talep ettiği önergede şu sorular yer aldı;

"Kırklareli'ne bağlı Vize ilçemizin Doğanca ve Pazarlı köyleri arasında, bölgenin oksijen üretim merkezi olan ormanlık bir alanda kil ocağı kurulması planlanmıştır.
Kırklareli'nin havasını temizleyen eşsiz coğrafyada yapılması planlanan kil ocağının; yılda 1 milyon ton üretim yapacağı ve 44 yıl işletilmesi öngörülmektedir Kurulması planlanan kil ocağı Ergene havzası içinde yer almaktadır.
Bölgenin tamamen orman alanı olması, saha çevresinde ihatası yapılmış ağaçlandırma sahasının bulunması orman bütünlüğünü ve bölgede yaşayan vatandaşlarımızın ormanla ilişkilerini olumsuz etkileyecektir. Anılan bölgede yaşayan vatandaşlarımız geçimini tarımsal üretim ve hayvancılık yaparak sağlamaktadır. Kurulması planlanan kil ocağı bölgede hayvancılığı ve tarımsal üretimi olumsuz yönde tehdit edecek, bölge insanı için ciddi ekonomik ve yaşamsal tehdit oluşturacaktır.
Bu doğrultuda;
1- Kırklareli'ne bağlı Vize ilçemizin Doğanca ve Pazarlı köyleri arasında kil ocağı açılması için daha önce 'Kırklareli İli Vize İlçesi Doğanca Köyü' dosya adıyla yapılan girişimin ÇED süreci, Orman Genel Müdürlüğü'nün olumsuz görüşü doğrultusunda sonlandırılmıştır.
Aynı firmanın, aynı bölgede 'Kırklareli İli Vize İlçesi Pazarlı Köyü' dosya adıyla yeni bir girişimde bulunduğu doğru mudur, doğru ise Orman Genel Müdürlüğü'nün bölge için olumsuz görüşüne rağmen ÇED süreci neden başlatılmıştır, bakanlık ilgili firmaya yönelik özel bir düzenleme mi yapmıştır, yoksa bölgenin coğrafi yapısı, orman kalitesi ve köylerin konumunda mı değişiklik olmuştur?
2- Vize ilçemizin Doğanca ve Pazarlı köyleri arasındaki eşsiz coğrafyada; 44 yıl hizmet verecek ve yılda 1 milyon ton üretim yapacak kil ocağı, ekolojik dengeye zarar vermeyecek midir, olası zararları nasıl telafi edeceksiniz?
3- Anılan bölgede geçimini tarımsal üretim ve hayvancılık yaparak sağlayan üreticimiz; kil ocağından kaynaklanan verim kaybı ve kalite düşüklüğü nedeniyle ekonomik kayıp yaşayacak mıdır, yaşayacak ise bu kaybı nasıl telafi edeceksiniz?
4- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından mutlak korumaya alınan Trakya arısı, kil ocağının olumsuz etkilerinden nasıl korunacaktır?"

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. k.eli vekillerinin can simidi soru önergeleri başka bir icraat yok

  2. soru önergesi verir zaten başka da bişey yapamaz dibekten hiç farkı olmayacak yada kendisinden önceki chp li vekillerden ver önergeyi al maaşı mesele memlekete çivi çakmak belediye başkanı da göbek büyütüyor ha bire arada bir fotoğraf veriyor yok meydan düzenlemesi yok kapalı pazar yeri yaptığı hiç birşey yok kadir gökçenin yaptığı pasajın altına sığınak gibi bir yer yaptı tadilatla adı oldu kültür merkezi görünen tek o 15 senedir çivi çakmadı bir ara çöpler gece toplanacak dedi o bile olmadı hala günün en yoğun saatinde çöp arabaları trafiği kilitliyor bunlar solcu olamaz bunlar halkçı olamaz bunlar şatafat içinde yaşayan halktan kopuk beyaz türklerdir sıkışınca ATATÜRK derler olur biter.

  3. hiçbi gelişme yok hep aynı hep ayni.eleştirmesek yapılan bişi yok napcamizi şaşirdik

  4. benim oğlum okur döner döner gene okur 01 Ağustos 2015 Cumartesi 06:58:19

    aynı o tekerlemedeki gibi benim oğlum okur döner döner gene okur dostlar alışverişte görsün derler ya vecdi vekilin de yaptığı o. dibekle fazla gezmekten aynı yolu tutturmuş başka da birşey yapamaz mecliste. sayın dibek te seçim öncesi kaç soru önergesi verdiğiyle övünmüyor muydu?