Gündoğdu çırak ve stajyer öğrencilerin sorunlarını gündeme taşıdı

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, kabine değişmeden önce dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle bir soru önergesi verdi.

Baştarafı Sayfa 1’de
Çırak ve stajyer öğrencilerin sorunlarını gündeme taşıyan Milletvekili Gündoğdu şunları kaydetti;
"Ülkemizde sanayinin gelişmesi nitelikli ara eleman ihtiyacının karşılanması ve istihdamın artırılması için; doktor, mühendis, avukat kadar, berbere, terziye, tamirciye, teknisyene yani her meslekten esnaf ve sanatkâra ihtiyaç duyulmaktadır. Bu doğrultuda, iş tecrübesi kazanmak için eğitim gören çırak ve stajyer öğrencilerimizin en önemli sorunlarından birisi sigortalılık başlangıç tarihleridir. Çıraklık eğitimi aldıkları ve stajyer konumda tecrübe kazandıkları sürelerde önemli bir iş gücü haline gelen gençlerimizin çalıştıkları süre emekliliklerine yansıtılmamaktadır. Farklı sektörlerde nitelikli iş gücü haline gelen gençlerimizin yaşadığı bu haksızlık onları ve ailelerini meslekten uzaklaştırmaktadır.
Bu doğrultuda;
1- İş tecrübesi kazanmak için eğitim gören çırak ve stajyer öğrencilerimizin çalıştıkları sürenin emekliliklerine saydırılması konusunda çalışmalarınız var mıdır, var ise ne zaman, neler yapmayı düşünüyorsunuz?
2- Çıraklık eğitimi aldıkları sürede askerlik çağına gelen erkek öğrencilerin askerlikleri sırasında meslekten kopmamaları için çalışmalarınız var mı, var ise ne zaman, neler yapmayı düşünüyorsunuz?
3- Nitelikli ara eleman açığını kapatmak ve istihdamı artırmak amacıyla çıraklık eğitimi alan ve stajyer konumda gençlerimizi teşvik etmek ve özendirmek için hangi çalışmaları yapıyorsunuz?"

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol