Gündoğdu; "Vatandaşımız maske bekliyor"

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, salgın sürecinde iktidar politikalarını eleştirdi. 

Gündoğdu açıklamasında şunları kaydetti;
"Dünyamız son yüzyılın en büyük küresel salgınıyla karşı karşıya kalmıştır. Henüz bilimsel olarak tedavisi bulunamayan virüs nedeniyle dünyanın dört bir yanında her gün binlerce, on binlerce insan yaşamını kaybetmeye devam etmektedir.
Ülkemizde de salgın nedeniyle yaşamını kaybeden yurttaşlarımızın sayısı ne yazık ki 12 Nisan 2020 tarihi itibariyle 1.198’e ulaştı. Toplam vaka sayımız ise 56 bin 956 oldu.
Hayatını kaybedenler arasında doktorlarımız, sağlıkçılarımız, her meslekten ve yaş grubundan vatandaşlarımız bulunmaktadır.
Salgınla ön cephede, hastanelerde, acil servislerde ve diğer sağlık birimlerinde mücadele eden sağlık çalışanlarımızın sağlıklarını korumak, salgının üstesinden gelmekte çok büyük önem taşımaktadır.
Salgının ülkemize girdiği bir ay önce hazırlıklı ve tedbirli olduğumuzu söyleyen Hükümetin hazırlık ve tedbirlerinin yetersiz, hatalı ve ortak akıldan uzak olduğu ne yazık ki ortaya çıkmıştır."
İktidarın eksikleri olduğunu ifade eden Gündoğdu şöyle devam etti;
"EvdeKal derken, evde kalanın sağlık, iaşe ihtiyaçları ve iş güvencesini hala sağlayamadı. Sağlık emekçilerinin bizler için cephede savaşan doktorlarımızı, hemşirelerimizi, sağlık görevlerini, hastane çalışanlarını, tüm sağlık emekçilerini dahi maddi manevi ve sosyal güvence altına alamadı.
Plansız bir şekilde üniversiteleri tatil edip otogarlarda izdiham yaşattı. Sokağa çıkma yasağını 2 saat önce açıklayarak vatandaşların panik, kaygı ve güvensizlik duygusuyla kontrolsüz bir şekilde sokaklara çıkmasına neden oldu ve salgına davet çıkardı.
EvdeKal önerisi yaparken; çiftçi, esnaf, işçi, memur ve tüm çalışanların nasıl evde kalacakları, İş Güvencesi, Ücretli İzin ve Aile Sigortası tedbirlerini yeteri kadar alamadı. Salgının ülkemizde başlamasından bir ay geçmesine rağmen 40 ülkeye maske gönderdiğini söyleyen Hükümet, kendi vatandaşlarına hala yeteri kadar maske ulaştıramadı.
Salgın nedeniyle yaşamını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diliyorum. Tüm vatandaşlarımızın Bilim Kurulu’nun aldığı önlemlere sıkı bir şekilde uymalarını, bu süreci kendilerinin ve yakınlarının sağlıklarını koruyarak atlatmaları dileğiyle saygılarımı sunuyorum. " 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol