Gündoğdu, Tıp Bayramı’nı kutladı

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, yaptığı açıklama ile 14 Mart Tıp Bayramını kutladı. Gündoğdu açıklamasında vefakar sağlık çalışanlarının gösterdiği başarılarla gerek yurt içi gerekse yurt dışında gurur kaynağı olduklarını söyledi.

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında günümüzde en temel insan hakkı olan ve tüm vatandaşların ayrımsız, eşit bir şekilde nitelikli sağlık hizmetine ulaşabilmesinin hayati önem taşıdığını vurgulayan Gündoğdu, çağdaş toplumlarda “önce insan” yaklaşımının egemen kılınmasıyla insan sağlığına verilen önemin her geçen gün daha fazla arttığını söyledi.
Gündoğdu, “Ülkemizdeki vefakâr sağlık çalışanları yaşanan gelişmeleri yakından izleyerek, doktorlarımız ve diğer sağlık personelimizin gösterdiği üstün çabalarla dünyadaki gelişim ivmesini yakalama başarısı göstermiş, bilim insanlarımızın ve doktorlarımızın, yurdumuzda olduğu gibi dünyanın çeşitli ülkelerinde yaptıkları başarılı çalışmaların tıp bilimine katkısı gurur kaynağımız olmaktadır.
Sağlık çalışanlarımızın tüm bu üstün gayret ve hizmetlerine rağmen 16 yıldır AK Parti hükümetlerinin uyguladığı sağlıkta, “sağlıksız” politikalar, sorunları çözmek yerine, daha da büyütmüş, karmaşık bir yapıya sürüklemiştir.
Tıp fakültelerimize bağlı araştırma hastaneleri; kadro ve ödenek sorunları ve hatalı yönetim politikaları nedeniyle araştırma yapamaz, asistan
yetiştiremez hale getirilmiştir. Sağlıkta farklı istihdam modelleri benimsenerek çalışma barışı bozulmuş, işyerlerinde huzur baltalanmış, sağlık çalışanlarımız yoğun iş temposuna ve çalışma şartlarındaki tüm zorluklara rağmen düşük ücretlere mahkûm edilmişlerdir. AKP, 16 yıldır uyguladığı sağlıkta “sağlıksız” politikalar sonucu sağlık çalışanlarının da, sağlık hizmeti alanlarının da mutlu olmadığı bir ortam yaratmıştır. Bu duygularla, yüce mesleklerini tüm zorluklara rağmen sevgi ve gönül bağıyla yapmaya çalışan tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol