Gündoğdu, Sivas’ta yaşanan katliamda yitirilenleri andı

CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu üyesi Vecdi Gündoğdu 2 Temmuz Sivas katliamının yıldönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Gündoğdu açıklamasında şunları kaydetti; “Sivas'ta 2 Temmuz 1993 tarihinde “Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri” sırasında çıkan olaylarda Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi sonucu 35 aydın, sanatçı, yazar, kadın, erkek, genç demokrat, çağdaş insanımız, canlarımız katledildi.

1993 yılında Sivas’ta yaşanan katliam bugün hâlâ toplumun vicdanında kanayan bir yara olarak durmaktadır. Gerçek faillerin cezalandırılmamış olması, olayların sorumlularının kamuoyunu rahatlatacak bir şekilde yıllar sonra dahi ortaya çıkarılmamış olması vicdanları sızlatmaya devam etmektedir.
Bilinmelidir ki, uygulanan tüm baskıcı politikalara rağmen toplumsal barışı sağlayabilmenin yolu, geçmişi kapatmak ve unutturmak değil, onunla yüzleşmektir. Bugün bir kez daha kaybettiğimiz canlar bize, demokrasi ve adalet mücadelesinin ertelenemez bir görev olduğunu hatırlatmaktadır. Görevimiz onları, canlarımızı; uğrunda yaşamlarını verdikleri insanlığı, adaleti, demokrasiyi ve özgürlükleri toplumda egemen kılarak yaşatmaktır.
Tüm dünyada insanlığın en büyük düşmanı olan savaşların, çatışmaların, kavganın, ayrışmaların temel nedeni gericilik, ırkçılık ve laiklikten uzaklaşmaktır.
İktidar hesaplarıyla yürütülen içerde ve dışarıda savaşçı, mezhepçi, kutuplaştırıcı, ötekileştirişi laiklikten uzak politikalar büyük acıların ve şiddetin yaşanmasına neden olmaktadır.
Bu duygularla, başta ülkemizde olmak üzere, tüm dünyada madımak katliamına yol açan siyasal eğilimleri bir kez daha nefretle kınıyor, yitirdiğimiz demokrasi ve aydınlık Türkiye sevdalılarını, canlarımızı özlemle, şükranla anıyorum. Saygılarımla.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol