Gündoğdu; “Rant uğruna yaşam alanlarımız tehlike ile karşı karşıyadır”

CHP Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, Kütahya’ya bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette Kütahya Simav Örencik’e planlanan siyanürlü altın ve gümüş madeni proje ile ilgili incelemelerde bulundu. Projenin doğaya geri dönülmez zararlar vereceğini savundu.

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, CHP’li milletvekilleri ile birlikte Kütahya’da Simav Örencik’e yapılması planlanan altın madeni ile ilgili Genel Merkezin görevlendirmesi ile bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette Gündoğdu’nun yanı sıra CHP’li milletvekilleri de katıldı. Burada yapılan etkinliklere katılan ve incemeler de bulunan Gündoğdu, bir açıklama yaparak çalışma ziyareti hakkında bilgi verdi. Gündoğdu; “Kütahya’da yaşam alanları için mücadele eden duyarlı vatandaşlarımızın, STK’ların ve Kütahya CHP İl Başkanımız Sayın Zeliha Aksaz Şahbaz’ın istekleri ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesiyle başkanlığımda bir milletvekili heyeti ile birlikte Kütahya’ya çalışma ziyareti gerçekleştirdik.
Başkanlığımda; Bursa Milletvekilleri Orhan Sarıbal ve Erkan Aydın, Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin ve Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap ile birlikte Kütahya’da altın madeni açılması planlanan bölgede incelemeler yaparak vatandaşlarımızla, örgütümüzle birlikte olduk. Simav-Tavşanlı ilçeleri arasında ilgili şirket tarafından açılması planlanan siyanürlü altın ve gümüş madeni projesinin “ÇED Olumlu Raporu”nun iptali talep edilmiştir. İptal davamızın keşif duruşması sırasında çalışmaları yakından takip ederek, vatandaşlarımızın duyarlılıklarını paylaştık, haklı mücadelelerine destek olduk.
Anılan bölgede orman alanlarımız, tarım alanlarımız, sularımız, bitkisel örtümüz, kültür ve tabiat varlıklarımız risk altındadır. Özetle bölgenin eko sistemi param parça edilmek istenmektedir. Rant uğruna yaşam alanlarımız telafisi on yıllarca, yüz yıllarca mümkün olmayacak tehlike ile karşı karşıyadır. Bizler, barış ve kardeşlik içerisinde Kütahya’da olduğu gibi ülkemizin her karış alanını korumak, mirasımız cennet vatanımızı rant düşkünlerine teslim etmemek için gerçek vatan sevgisiyle mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Cehaleten seçtikleri yanlışların soyup savup yükünü tutup bıraktıkları enkaza melul melul bakanlarındır. Seçimde ayağına kapanıp sonrasında başına vurup işini aşını geleceğini çalanlarındır ta ki yetti gayrı denene kadar...