Gündoğdu; “Ortada çok ciddi bir sorun var”

CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu üyesi Vecdi Gündoğdu Manisa’da binlerce askerimizin zehirlenmesi ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı. 

Gündoğdu açıklamasında şunları kaydetti;
“Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda 23 Mayıs günü 1049, bu olaydan 4 gün sonra bu kez Kırkağaç 6'ncı Jandarma Komando Er Eğitim Alayı'nda 70 askerimiz gıda zehirlenmesi şikâyeti ile hastaneye kaldırıldı.
Bu olayların nedeni açıklanmadan ve üzerinden bir ay dahi geçmeden bu kez Manisa 1'inci Piyade Er Eğitim Tugayı'nda peş peşe iki zehirlenme olayı daha yaşandı.
16-17 haziran günü General Seyfettin Çalbatur Kışlası'nda yemekten zehirlenen 60'tan fazla askerimiz hastaneye kaldırılırken, yine 23 mayıs günü askerlerimizin zehirlendiği kışla olan Albay Arif Seyhun Kışlası'nda da 731 askerimiz yine yemekten zehirlendi.
Zehirlenme nedeniyle Mehmetçiğimiz Hüsnü Özel ne yazık ki hayatını kaybetti. Binlerce Mehmetçiğimiz ise hastanelerde tedavi altına alındı.
23 ve 25 Mayıs’ta Manisa’da ilk zehirlenmeler olduğu zaman cumhuriyet halk partisi olarak bir araştırma önergesi verilerek konunun kapsamlı olarak TBMM’de incelenmesi ve gerekli tedbirlerin süratle alınmasını talep ettik.
Önergemizin 12 Haziran’da Mecliste gündeme gelmesi ve tartışılmasına rağmen ne yazık ki konunun araştırılması AKP milletvekillerinin oyları ile ret edildi.
En büyük askeri birliklerimizde askerlerimiz sık sık zehirleniyorsa ve hiçbir tedbir alınmıyorsa, kamuoyunu aydınlatacak askerlerimizi ve ailelerini biraz olsun rahatlatacak açıklamalar ilk olaydan bir ay geçmesine rağmen hala yapılamıyorsa ortada çok ciddi bir sorun var demektir.
Hükümetin, milli savunma bakanlığının ve genelkurmay başkanlığının en kısa sürede kamuoyunu aydınlatıcı bir açıklama yaparak tüm soru işaretlerini ortadan kaldırması ve tüm Mehmetçiklerimizi ve evlatlarını devletin güvencesine teslim etmiş asker ailelerini rahatlatması yaşamsal önem taşımaktadır. Ayrıca hangi makam ve görevde olurlarsa olsun yaşanan acı olaylarda ihmal ve kusuru olanların cezalandırılması için gerekenler en kısa sürede yapılmalıdır.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol