Gündoğdu; “Gazilerimiz kahramanlıklarıyla yeni nesillere rehberlik etmektedirler”

CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu üyesi Vecdi Gündoğdu “19 Eylül Gaziler Günü” nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. 

Gündoğdu açıklamasında şunları kaydetti;
“Gaziler Günü’nde, bu toprakları bizlere vatan kılan, özgürlüğümüzü, bağımsızlığımızı ve varlığımızı borçlu olduğumuz tüm kahramanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.
Büyük Millet Meclisi'nin; Sakarya zaferi'nden sonra Mustafa Kemal Atatürk’e "Mareşal rütbesi ve gazi unvanı"nı vermesi, Türk ulusu'nun yüce önder'e güveninin, sevgisinin ve bağlılığının göstergesinin yanı sıra, O'nun kişiliğinde şehitlerimize ve gazilerimize duyduğu saygının da göstergesidir.
Gazilik unvanı, hiçbir maddi değer ve dünyevi payeyle ölçülemeyecek derecede önemlidir.
Şehidini unutan, gazisini tanımayan, milli kimliğini ve bağımsızlık mücadeleleriyle dolu tarihini hatırlamayan bir milletin tarih sahnesinde şerefli bir yerinin olması mümkün değildir.
Gazilerimiz temsil ettikleri değerlerin bilinciyle onurlu, ağırbaşlı duruşlarıyla, vatan sevgileri ve kahramanlıklarıyla yeni nesillere rehberlik etmektedirler.
Gazilerin sorunlarının güncel tutulması ve çözüm yollarının aranması yönündeki çabalar siyaset üstü bir gayretle ilerlemelidir. Gazi ve şehit ailelerinin toplum içinde hak ettikleri itibara sahip olmalarını sağlayıcı ve toplumsal farkındalığı arttırıcı bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri artırılmak zorundadır.
Bu duygularla; 'En kötü barış en iyi savaştan iyidir' sözünü bir kez daha hatırlatarak, Mustafa Kemal'e gazi unvanı ve mareşal rütbesi verilmesinin yıldönümü Gaziler Günü'nde, Gazi Mustafa Kemal ve onun mücadele arkadaşlarını, şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi minnetle anıyor, vatan sevdası ile bu topraklar için canını siper eden tüm gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Saygılarımla.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol