Gündoğdu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bütçesi hakkında konuştu

CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu önceki gün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bütçesi hakkında Cumhuriyet Halk Partisi adına bir konuşma gerçekleştirdi.
Gündoğdu TBMM'de yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı. "Görüşmekte olduğumuz bütçe, on altı yıldır iktidar koltuğunda oturan, hiçbir mazereti, hiçbir şikâyeti olmayanların bütçesidir. İhtiyacınız 50 bin megavat iken kurulu gücümüzün 90 bin megavata çıkmasına rağmen kömür santrallerine hâlâ lisans verilmesi de en büyük yanlışlıktır. Gelişmiş ülkeler sağlıklı beslenme ve gıda bağımsızlığı için tarım toprakları yaratırken, siz binlerce yıldır tarım yapılan topraklara beton döküyorsunuz ve yetmezmiş gibi de termik santralleri kuruyorsunuz. Kırklareli'mizin meyve, sebze ve hayvansal üretiminin yüzde 30'unu karşılayan Kırklareli Ovası'na kömürlü termik santral kurmaya çalışmak ise tam bir cinayettir. Son on beş yılda Trakya'da tam 25 bin hektar orman alanını da maalesef yok ettiniz. Unutmayın bugün enerji sektörünün yeni bir santrale ihtiyacı yok ama Türkiye'nin bir gram buğday üreten toprağa şu anda gözü gibi ihtiyacı var. Temiz ve ucuz enerji diye doğal gazı ülkenin dört bir yanına yaydınız, millete yatarım yaptırdınız, sonra evlerde doğal gaz kapatıldı çünkü bedava kömürler dağıtmaya başladınız. Kömürün zararlı maddeleri ise vatandaşı zehirledi, daha sonra da zehirlenen vatandaş milyonlarca lira ödeyerek gitti sağlık harcaması yapmak zorunda kaldı. Garibanı biraz düşünüyorsanız kazancını yükseltin, kullandığı gazın da fiyatını düşürün. Bütçede, seçimden önce söz verdiğiniz öğretmene, hemşireye, din görevlisine, polise 3600 ek gösterge var mı? Yok. İşçi var mı? Yok. Memur, esnaf, çiftçi var mı? O da yok. Alın teriyle ekmeğini aş yapan asgari ücretli var mı? O da yok. Peki, asgari ücretlinin maaşı 1.603 lira. Açlık sınırı Türkiye'de 1.919 lira. Asgari ücretli aç kalmamak için her ay 316 lira borç bulmak zorunda.
Bakın, arkadaşlar, buraya baktığımızda artık çiftçi bitmiş, esnaf tükenmiş durumda, buraya baktığımızda memur bitmiş durumda, buraya baktığımızda toplumun tüm katmanları zarar görmüş durumda. Sözlerimi tamamlarken şunu söylemek istiyorum. Ben, burada, halkımın oylarıyla seçilen ve milletvekili olan biriyim. Ben alın terini ekmeğine katık eden bir işçiyim. Ben milletin efendisi köylüyüm. Ben devletin temel taşı olan memurum. Ben mahallenin, çarşının can dostu olan esnafım. Ben kırk yıl hizmet etmiş emekliyim. Bu yüzden ben bu bütçeye hayır diyorum. Tüm Genel Kurula saygılar sunuyorum arkadaşlar."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol