Gündoğdu: “Çalışmalarımızı kontrollü bir şekilde sürdürüyoruz”

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımda şunları kaydetti: “Kırklareli merkezde, ilçelerimizde, beldelerimizde ve köylerimizde alınan tedbirleri yerinde incelemek ve vatandaşlarımızın, kurum ve kuruluşlarımızın eksik, istek ve taleplerini tespit etmek, sorunlarını yerinde görmek amacıyla kontrollü bir şekilde çalışma ziyaretleri gerçekleştiriyoruz.

Hem dünyada hem de ülkemizde, COVID-19 salgınıyla mücadele amansız bir şekilde sürmektedir. Tüm hazırlık ve tedbirlerimize ragmen 05.05.2020 tarihi itibariyle toplam vaka sayımız 129.491 çıkarken, 3.520 vatandaşımızı salgın nedeniyle kaybettik. Toplam iyileşen hasta sayımız ise 73.285 oldu.
Hükümetin açıkladığı kısmi normalleşme takvimi doğrultusunda yeni düzenlemeler ve tedbirler alınmaya devam edilmektedir. Resmi kuruluşlarımızın, iş yerlerimizin ve vatandaşlarımızın yeni sürece uyum sağlaması yaşamsal önem taşımaktadır. Yeni yaşam düzenimizde Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusundan aldığımız tedbirleri titizlikle uygulamaya devam etmeliyiz.
Bu doğrultuda;
Çalışma ziyaretlerimiz kapsamında 05.05.2020 tarihinde; Pınarhisar CHP İlçe Başkanlığı, İl Genel Meclis Üyeleri ve Kaynarca Belediyesi’ni ziyaret ettik. Bugün ise 06.05.2020 tarihinde; Vize CHP İlçe Başkanlığı, İl Genel Meclisi Üyeleri, Vize Belediyesi ve Kıyıköy Belediyesi, Demirköy CHP İlçe Başkanlığı ve İğneada Belediyesi’ni ziyaret ettik.
Çalışma ziyaretlerimizde; salgın nedeniyle yaşanan sorunları, eksik ve ihtiyaç duyulan malzemeleri, bölgede yaşayan vatandaşlarımızın sağlık, aş ve iş sorunları hakkında değerlendirmelerde bulunduk.
“Salgından çıkış” ve “Yeni normalleşme” stratejilerinin konuşulmaya başlandığı günlerde hepimiz hayatın bir an önce normalleşmesini istiyoruz. Fakat, sağlık çalışanlarımızın, günlerdir evinde oturarak işinden, gelirinden olan insanlarımızın fedakârlıkları kontrolsüz ve sorumsuz bir çıkış stratejisiyle de heba edilmemelidir.
Aksi takdirde; ikinci bir salgın dalgasına yakalanırsak, daha fazla can kayıpları ve daha büyük ekonomik sorunlar yaşayabiliriz.
Bizler, şartlar her ne olursa olsun vatandaşlarımızın; sahipsizlik, çaresizlik, umutsuzluk ve tükenmişlik içerisine düşmemesi için canla, başla çalışmalarımızı kontrollü bir şekilde sürdüreceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Nerelerde yapıyorsunuz o çalışmaları ? 09 Mayıs 2020 Cumartesi 01:18:24

    Sayın vekil o çalışmaları nerlerde yapıyorsunuz ? Buradan haberimiz oldu da sahadan bir haberimiz olmuyor nedense ? Kendi mahallelerinizde mi geziyor halkın nabzını tutuyorsunuz nedir ? Değerlendirmelerde bulunmak ne süslü kelimedir. Neyi değerlendirdiniz de neye merhem oldunuz mesela ?