Gündoğdu, CHP’nin 95’nci kuruluş yıldönümünü kutladı

CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin 95’nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Milletvekili Gündoğdu mesajında “Hedefimiz, güçlü bir CHP, dünyada söz sahibi çağdaş bir Türkiye…” dedi.

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, CHP’nin 95’nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında “Hedefimiz, güçlü bir Cumhuriyet Halk Partisi,çağdaş bir, Türkiye” mesajı vererek Partisinin kuruluş yıldönümünü kutladı. Gündoğdu mesajında şu ifadelere yer verdi;
“CHP, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 9 Eylül 1923’te önce “Halk Fırkası” adıyla kurulmuş, 1924 yılında “Cumhuriyet Halk Fırkası”, 1935 yılında ise “Cumhuriyet Halk Partisi” adını almıştır.
Üyesi ve milletvekili olmaktan her zaman övünç duyduğum CHP; kurucusu ve ilk Genel Başkanımız Atatürk’ün önderliğinde ulusal bağımsızlığı kazanan, Cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren ve ulusal birliği sağlayan bir partidir.
Mustafa Kemal liderliğinde partimiz CHP; hukuk ve eğitim gibi toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni biçimlendirmiş, Ulusal sanayinin ve ekonominin gelişmesine öncülük etmiştir.
CHP ve kadroları;
İkinci Dünya Savaşı sonrasında tek parti konumunun kendilerine sağladığı tüm imkânlara karşın, çok partili rejime geçişi sağlayarak Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratikleşme sürecinde en önemli adımı atma cesaretini göstermiştir.
Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, “Benim iki büyük eserim vardır.
Biri Cumhuriyet Halk Partisi diğeri Türkiye Cumhuriyeti'dir” diyerek Cumhuriyete ve partimize verdiği önemi ifade etmiştir.
Bizler, Cumhuriyet Halk Partililer, önderimiz ve ilk genel başkanımızın ilke ve ışığı doğrultusunda devrimci ve ulusalcı ruhu devam ettirerek toplumun daha mutlu bir yaşam sürmesi, huzur ve barış içerisinde kardeşçe yaşaması için tüm gayretimizle mücadelemizi sürdürüyor, sürdürmeye de devam edeceğiz.
Hedefimiz, güçlü bir CHP,
dünyada söz sahibi çağdaş bir Türkiye…
Bağımsızlığın ve özgürlüğün simgesi CHP’nin 95.Kuruluş Yıldönümünde, başta önderimiz, genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm mücadele arkadaşlarını saygı ve şükranla anıyor, CHP’ye gönül veren tüm vatandaşlarımıza, daha güzel bir Türkiye için mücadele verdiğimiz partimizin vefakâr üyelerine, tüm yol arkadaşlarıma saygılarımı sunuyorum.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol