Gündoğdu; “Bu süreç artık köprüden önceki son çıkıştır”

CHP Kırklareli ailesinin dünkü olağan parti toplantısında, devir teslim töreni heyecanı vardı. Milletvekilliği aday adaylığı için görevinden ayrılan Alaaddin Güncer, yeni İl Başkanı Gürcan Saatçi’ye görevini teslim etti. Gürcan Saatçi’den boşalan İl Başkan Yardımcılığı görevine ise Ali Haydar Karabacak atandı. Toplantıda konuşan CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu ise; Önümüzdeki süreç artık Türkiye için köprüden önceki son çıkıştır. İnşallah Türkiye bu çıkışı başaracaktır. Bu ya Cumhuriyet Halk Partisinin ve Millet ittifakının sayesinde olacak ya da Türkiye gerçek anlamda kötü günlere mahkum olacak. Çıkabilir miyiz? Tabiî ki çıkabiliriz. Yeter ki gerçek anlamda bir çalışma sergileyelim. Yeter ki önce biz inanalım. Cumhuriyet Halk Partisi bunu başaracak güçtedir. Biz örgütlü olabildiğimiz taktirde, bizim önümüzde hiçbir güç duramaz” dedi…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli İl Başkanlığı olağan Çarşamba toplantısını dün parti binasında saat 12.30’da gerçekleştirdi. Yoğun bir katılımın olduğu toplantıda İl Başkanlığı devir teslim töreni de yapıldı. Milletvekilliği aday adaylığı için görevinden ayrılan Alaaddin Güncer, yeni İl Başkanı Gürcan Saatçi’ye görevini teslim etti. Güncer yaptığı konuşmasında şunları kaydetti;
“Cumhuriyetin ikinci yüzyılına giriyoruz. Tıpkı Cumhuriyetimizin kuruluşu gibi ikinci yüzyılda ikinci Cumhuriyetimizin kurtuluşu seçimi var önümüzde. Seçim tarihi; 14 Mayıs. Bugün itibariyle 108 günümüz var. Seçim için, çalışmak için zamanımız sınırlı. Seçim çalışmalarını son 60 güne sığdırmak olmaz. Madem seçim tarihi belli oldu, bundan sonra derhal bu partinin bütün fertleri, sahada, sokakta, parkta, kahvede, bir kişi kazanmak, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında verilen ikinci Kurtuluş Mücadelesine katılması için çağrıda bulunmak adına çalışmaya davet ediyorum. Gün bugündür. Çünkü biz daha önce böyle bir seçim görmedik. Kırklareli’nde yerelde iktidarız. Onların gücüyle bu seçime giriyoruz. Ve bu ikinci Kurtuluş Savaşını kazanacağız.”
Ardından Gürcan Saatçi’den boşalan İl Başkan Yardımcılığı görevine atanan Ali Haydar Karabacak bir konuşma yaptı. Karabacak; “İl Başkanım Gürcan Saatçi’ye ve İl Yönetim Kurulu üyelerine beni bu göreve davet ettikleri için çok teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisinin tüm neferleri olarak, üzerimize düşen sorumluluğun bilincinde, görevini eksiksiz ve gayret içerisinde yerine getireceğimden şüpheniz olmasın. Haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe ve liyakatsizliğe uğramış toplumun her bir ferdi için çalışmak zorundayız. Bunun bilinciyle hep beraber iktidar yolunda omuz omuza mücadele edeceğiz. Şüphesiz yarınlar aydınlık, yarınlar umut dolu, yarınlar hepimizin” dedi.
Toplantıya katılım gösteren CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu ise; “Değerli arkadaşlar, önümüzdeki süreç artık Türkiye için köprüden önceki son çıkıştır. İnşallah Türkiye bu çıkışı başaracaktır. Bu ya Cumhuriyet Halk Partisinin ve Millet ittifakının sayesinde olacak ya da Türkiye gerçek anlamda kötü günlere mahkum olacak. Çıkabilir miyiz? Tabiî ki çıkabiliriz. Yeter ki irademize hakim olalım. Yeter ki gerçek anlamda bir çalışma sergileyelim. Yeter ki önce biz inanalım. Cumhuriyet Halk Partisi bunu başaracak güçtedir. Biz örgütlü olabildiğimiz taktirde, bizim önümüzde hiçbir güç duramaz” şeklinde konuştu.
Toplantı daha sonra partililerin karşılıklı görüş alış verişi ile devam etti. 
(F.Kurybayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol