Gündoğdu; “Biz Bakana Kırklareli’ni sorduk, kendisi bize Ağrı’yı örnek gösterdi”

Cumhuriyet Halk Partisi ilimiz Milletvekili Vecdi Gündoğdu dün
gazetemize bir ziyaret gerçekleştirdi. Saat 12.00’de Önadım Medya Grubu tesislerinde Öznur Tüzün ile bir araya gelen Gündoğdu, hem bölgemizin çevre sorunlarını hem de ülke ekonomisini değerlendirdi…

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu dün Önadım Medya Grubununun misafiri oldu. Medya Grubumuz sahibi Öznur Tüzün tarafından ağırlanan Gündoğdu, Kırklareli’nin çevre sorunlarına dikkat çekerken, ülke gündemini de değerlendirdi.  Gündoğdu özellikle endüstriyel hayvancılın bölgemizde yarattığı tehditlere dikkat çekerek; “Son dönemlerde sanayi tipi büyükbaş hayvan çiftliklerinin, ilçelerimizde, köylerimizde bırakmış oldukları atıklarla ilgili olarak büyük sıkıntılar var. 

Bu atıklar bağda, bahçede, yollarda ev önlerine kadar gelmiş durumdalar. Son örneğimizi Ovacık köyünde yaşadık. Söz konusu atıklar demiryollarına kadar gelmiş. Bunlarla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüz ile irtibat halindeyiz. Yine İnece Deresinde sanayi atıklarının bırakılmasından dolayı, balık ölümleri yaşandı. İşte tüm bunlara, Kırklareli’nde çevrenin yok olmasına seyirci kalamayız. Bu konulara Meclisimizde gündeme getiriyoruz, Bakana da soruyoruz. Ama biz kendisine Kırklareli’ni soruyoruz, o Ağrı’dan örnek veriyor” yorumunu yaptı.
“Kırklareli ve tüm Trakya son zamanlarda termik santrallerle, dere kirliliğiyle, taş ocaklarıyla, Ergene sorunu ile kısacası; çevre problemleriyle çığ gibi büyüyor. Ancak halkımızın duyarlılığı ile bu problemleri aşacağımıza ben inanıyorum” diyen Gündoğdu, gelecekten umutlu olduğunu ifade etti.
“1 milyon 300 bin evladımız işsiz”
CHP Milletvekili Vecdi Gündoğdu ziyaretinde ülke gündemini de değerlendirdi. Türkiye ekonomisini ve iktidar politikalarını eleştiren Gündoğdu şunları söyledi; “Yatırım ortamı son dönemin en kötü zamanlarını yaşıyor, yatırım yapılmıyor. Yeni fabrika ve üretim artışı yok aksine küçülme yaşanıyor. Enflasyon hedeflemesi sürekli şaşıyor, TÜİK eliyle yapılan makyaj ve manipülasyonlar bile enflasyonu saklayamıyor.
Dalgalı kur deniliyor ama sürekli kamu bankaları eliyle dövize müdahaleler yapılıyor, merkez bankası rezervleri eriyor. Vergi kanunlarında reformlar yapılması gerekirken sadece yeni ve daha fazla vergi getiren düzenlemelere gidiliyor. Hazine ve maliye bakanı Berat Albayrak 2019 yılı için gerçekleştirilecek seferberlik kapsamında 2.5 milyon kişiye istihdam sağlanacağını açıklamıştı. Bu gerçekleşmediği gibi 2019'da Ağustos itibariyle 789.000 kişi işini kaybetti.
Devletin iç ve dış borçlarının toplamı ilk 10 aylık döneminde tam 1 trilyon 261 milyar lira olmuş. Vatandaşın kredi borçları tam 577 milyar liraya ulaşarak borçlanma rekoru kırılmış.
Tarihimizin en yüksek beyin göçünü yaşıyoruz. Son iki yılda yurt dışında umut ve gelecek arayanların sayısı tam yüzde 97 artmış, yüzlerce doktorumuz, mühendisimiz, genç girişimcimiz ülkeyi terk etmeye başlamış. Üniversite mezunu 1 milyon 300 bin evladımız işsiz, çaresiz ve umutsuz... İşsizlik yüzde 14 ü genç işsizlik ise tarihi rekor kırarak yüzde 27'yi geçmiş. 22 milyon 500 bin kişi açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşarken, Türkiye'de 2 milyon 136 bin işçi, aylık asgari ücretin altında gelirle geçinmeye çalışıyor. 1.000 TL altında 842 000 kişi emekli, dul ve yetim aylığı alıyor...”
“Esnafımızın korunması, halkın
korunması demektir”
“Esnaf ise ekonomik daralmadan dolayı tam bir çıkmazın içerisine düşmüş, sahipsiz sorunlarıyla baş başa bırakılmıştır. Esnafımızı zincir market ve AVM'lerin haksız rekabetinden koruyacak düzenlemelerin olmaması kepenk kapatan esnaf sayısını her geçen gün artırmaktadır. Zincir marketler ve AVM’lerin açılışı, çalışma saatleri ve yerleri belirlenirken bölgedeki küçük esnafı koruyacak, yaşamasını sağlayacak önlemler alınmalıdır. Esnafın sigorta primleri ve vergileri güncellenerek esnafın kazancına göre belirlenmelidir. Zor durumdaki esnafımıza düşük maliyetlerle kredi sağlanmalı, takipteki borçları yeniden yapılandırılmalıdır. Unutulmamalıdır ki; esnafımızın korunması doğrudan halkın ve ekonomimizin korunması demektir. Ocak-Ekim 2019 döneminde karşılıksız çıkan çeklerin parasal tutarı ise yüzde 12,5 oranında artarak 24,1 milyar lira olarak gerçekleşti. Bu dönemde çeki karşılıksız çıkan kişi sayısı ise 48 bin 610 oldu.
Protesto edilen senetler aynı döneminde vadesinde ödenmediği için protesto edilen senet sayısı ise yüzde 4,8 oranında artarak 788 bin 14'e kadar çıktı. Protesto edilen senetlerin parasal tutarı ise yüzde 20,4 oranında artarak 17,9 milyar liraya çıktı. Tarım kanununa göre her yıl çiftçiye gayri safi yurtiçi hasılanın en az yüzde l'inin verilmesi gerekirken son 13 yılda sarayın çiftçimize borcu tam 60 milyar 600 milyon dolardır. Saray, her çiftçiye 22 bin 419 dolar yani, tam 130 bin lira borçludur. 2003 -18 arası toplam deprem vergileri 35.059.092.829 doların nereye harcandığı belli değildir. 15 Temmuz şehit ve gazileri için toplam 309 milyon TL toplandı, nereye gitti bu paraların hesabı hala verilememiştir.”
Çözüm…
“CHP iktidarında; neler yapılmalı, neler yapılacak;
Devlette liyakat sistemi yeniden inşa edilmeli. Demokrasiye geçilmeli, hukukun üstünlüğü ve hukuk güvenliği tesis edilmeli. Merkez bankası'nın bağımsızlığı sağlanmalı. Akılcı bir dış kaynak yönetimine geçilmeli. Döviz esas alınarak yapılan ihaleler süratle Türk Lirası'na dönüştürülmeli. Kamu ihale yasası uluslararası standartlara uygun şekilde değiştirilmeli.
Sayıştay bağımsız denetim yapabilmeli. Bütçe disiplini sağlanmalı. Dış politika 180 derece değişmeli. Geleceğimizi ipotek altına alan kontrolsüz borçlanmadan kaçınılmalı. Adaletsiz vergi politikası düzeltilmeli. Üretime öncelik veren bir planlama ve teşvik politikası yaşama geçmeli. Türkiye israftan kaçmalı ve tasarrufa öncelik vermeli.”
CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu yaptığı açıklamaların ardından, Önadım Medya Grubu tesislerinden iyi dileklerle ayrıldı. (Öznur Tüzün)



Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. ağzı da varmış dili de 26 Aralık 2019 Perşembe 18:37:41

    Millet sizi be gerçekleri söylemeniz için vekil seçti yılda bir değil hergün her fırsatta konuşmanız için ve de iktidarın sus payı verdiği büyük maaşlara ve diğer kıyaklara rağmen hergün bu gerçekleri vurgulamak zorundasınız...