Gündoğdu, Bakan’a “kıyameti” sordu

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a "2023'e Doğru Türk Eğitim Sistemi" konferansında yaptığı konuşmayı anımsatarak eğitim sistemine 16 yıldır AK Parti’nin yön verdiğini, bu doğrultuda;  “Bizim kıyameti koparmamız lazım eğitimde” ifadesinin ne anlama geldiğini sordu. 

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle bir soru önergesi verdi.Soru önergesinde; “2018-2019 Eğitim Öğretim yılı; milyonlarca öğrencimiz, eğitim emekçimiz ve velilerimiz için yeni bir umut ile başladı. Mili Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk , ‘2023'e Doğru Türk Eğitim Sistemi’ konferansında yaptığı konuşmada ‘Başka bir rekabet var. Başka bir bilim ve teknoloji var dünyada. Bizim kıyameti koparmamız lazım eğitimde. Bir şey yapmak lazım’ın ötesinde kıyameti koparmamız lazım’ İfadesini kullanmıştır” dedi.Bu doğrultuda Bakan Selçuk’a üç soru yönelten Gündoğdu, önergesinde şu sorulara yer verdi;
“1-Yeni Eğitim ve öğretim yılının başladığı günlerde; son 16 yılda görev yapmış AKP’li bakanların uygulamaları sonucu geldiğimiz nokta itibariyle neden “kıyameti koparmamız lazım” dediniz, açıklar mısınız, 16 yıllık AKP Hükümetlerinin uygulamaları sonucu eğitimde hangi vahim tabloya veya hangi bilimsel verilere dayanarak bu feryadı dillendirmek zorunda kaldınız?
2- AKP hükümetlerinin, Milli Eğitim Bakanlarının son 16 yılda uygulamaları sonucu 2002 ile 2018 yılını karşılaştırdığınızda uluslararası kriterlere göre daha başarılı öğrenci yetiştirilebilmiş midir, yetiştirildi ise bunu hangi bilimsel veriler ile açıklıyorsunuz, yetiştirilemedi ise bugün neyi farklı yaparak başarılı olmayı planlıyorsunuz?
3- Siz yeni Milli Eğitim Bakan olarak yeni eğitim yılında sizden önceki AKP’li bakanlardan farklı neyi, nasıl yaparak “kıyameti koparacaksınız”, yoksa icra makamında olduğunuzu unutarak 16 yıldır yapılanları ve sizden önceki bakanları mı sorumlu göstereceksiniz?”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol