Gündoğdu; "8 Mart’lar eşitlik ve özgürlüklerin haykırıldığı gündür”

Milletvekili Gündoğdu; “Bilinmelidir ki, Mustafa Kemal’in devrimleri ve laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti kadınlarımızın en büyük güvencesi olmuş ve olmaya devam edecektir.”

CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu üyesi Vecdi Gündoğdu ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Milletvekili Gündoğdu mesajında şunları ifade etti;
“Tüm dünyada 8 Mart`lar; her türlü cinsiyet ayrımcılığın kaldırılması ve kadına yönelik şiddete son verilmesi istemlerinin bir kez daha dile getirildiği, eşitlik ve özgürlüklerin haykırıldığı gündür. Bugün dünyanın her yerinde, bütün kentlerinde kadınlar; eşitlik, özgürlük, emek, barış ve dayanışma için seslerini ve isyanlarını birleştiriyorlar. 8 Mart’larda dünya kadınları, hayatı ve dünyayı kadınlardan yana değiştirmek için, örgütlenmek için, "Söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var!" demek için sokaktalar.
17 yıldır AKP hükümetlerinin uyguladığı insan hakları ve eşitlik ilkesine uygun olmayan yanlış politikalar sonucu kadına yönelik ayrımcılık ve şiddet, özel ve kamusal alanlarda artarak devam etmektedir.
Kadınlar günlük yaşamda sürekli olarak cinsel, psikolojik, fiziksel şiddete, tacize ve tecavüze maruz kalmakta, öldürülmekte, eğitim ve iş yaşamından uzaklaştırılmaktadır. Evrensel insan hak ve hürriyetlerinden uzak, baskıcı, ataerkil anlayışlara son veren, bireyin temel alındığı ve cinsiyet dâhil, dil, din, ırk gibi hiçbir ayrımın yapılmadığı, hak ve özgürlüklerin yaşandığı, bireyin yetenek ve birikimleri doğrultusunda, ekonomik, toplumsal, kültürel ve siyasal yaşamda hak ettiği yeri edinmesi için mücadele etmek zorunda olduğumuz asla unutulmamalıdır. Bilinmelidir ki, Mustafa Kemal’in devrimleri ve laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti kadınlarımızın en büyük güvencesi olmuş ve olmaya devam edecektir. Bu duygularla; Kadına karşı her türlü sömürü, baskı ve şiddetin son bulduğu; eşitlik, özgürlük ve barış içerisinde bir yaşam dileğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü gönülden kutluyor, tüm kadınlarımıza, eli öpülesi analarımıza, bacılarımıza saygılarımı sunuyorum.”

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. kadının gerçek kimliği 08 Mart 2020 Pazar 22:55:16

    Hz. Mevlana; "Kadın Hak nurudur sevgili değil. Sanki yaratıcıdır yaratılmış değil."