Gündoğdu “5 Haziran Dünya Çevre Günü”nü kutladı

Tüm dünyanın ve ülkemizin yaşadığı pandemi (Covid-19) süreci bir kez daha insanlığa doğanın, çevrenin, temiz havanın, suyun, toprağın önemini hatırlattı.

Plansız ve hoyrat büyüme politikaları sonucu geçmişten günümüze, dünyanın ve ülkemizin çevre sorunları daha çok artmakta ve su kirliliği, toprak kirliliği, iklim değişikliği, nesli tükenmekte olan canlı türlerinin sayılarındaki artışlar ciddi tehlikeler oluşturmaktadır.
Özellikle son 18 yılda AKP Hükümetlerinin uyguladığı plansız ve çarpık sanayileşme sonucu Trakya Bölgesi, Kırklareli ve çevresi, havası, suyu ve toprağı ciddi tehdit altındadır.
Bugün bölgede yaşayan milyonlarca vatandaşımız çevresel tahribatı yaşamakta, gıdasında, suyunda, havasında hissetmektedir.
Kırklareli bölgemizde kırma eleme tesisleri, çimento fabrikaları, mermer, taş, çakıl ocaklarının yanı sıra her gün yeni bir proje duyuruları hızla devam ediyor.
Dünyanın en önemli doğa alanından birisi olan Istrancalar’da yaşamı korumak için yapılan projeler görmezden gelinirken bölgede yaşamı yok edecek projeler maalesef hayata geçirilmeye çalışılıyor.
Kıyılarımız, eşsiz doğa harikası koylarımız balık çiftliklerine; oksijen üretim merkezimiz ormanlarımız, akarsularımız maden şirketlerine; gökyüzü, rüzgâr RES'lere bilinçsiz bir şekilde devrediliyor.
Bizler, doğayla, çevreyle barışık sağlıklı bir kalkınma istiyoruz.
Tüm canlıların kardeşçe yaşamasını istiyoruz.
Bu duygularla;
Yarının doğasının bugünden yaratıldığı bilinciyle; sağlıklı ve sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda, tüm canlıların kardeşçe yaşadığı, yeşilin, mavinin toprakla bütünleştiği yaşam alanlarının özlemiyle “5 Haziran Dünya Çevre Günü” nü kutluyorum.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol