Gündem Yine Belediyenin 2,5 Milyonluk Temsil Harcaması

Belediye Başkanı Özlem Becan’ın Uzunköprü Belediye Meclisinden aldığı borçlanma yetkisinin yankıları artarak devam ediyor. Yapılan oylamada ret ve kabul oyları eşit çıkmış, başkan Becan eşitlik halinde kendi oyunun ‘iki oy’ şeklinde sayılmasından sonra kıl payı 9 Milyon 500 bin lira borçlanma yetkisini alabilmişti. Ardından süren karşılıklı basın açıklamalarının sonuncusu AK Parti ilçe binasında gerçekleşti. AK Partili meclis üyesi Mustafa Ravalı yaptığı uzun bir basın açıklaması ile Başkan Becan’a sert ifadeler ile yüklenirken Becan’ın mali ve idari anlamda yönetim anlayışını adeta topa tuttu.

AK Parti ilçe binasında gerçekleşen toplantıya Belediye Meclis Üyelerinin yanı sıra İlçe Başkanı Kadir Bilgin, İl Genel Meclisi Üyesi Nedret Akbulut ve parti yöneticileri katılım gösterdi. Meclis Grubu adında basın açıklamasını okuyan isim Mustafa Ravalı oldu. Ravalı borçlanma yetkisinin gündeme geldiği meclisten bu yana yaşanan tüm gelişmeleri değerlendirerek Belediye Başkanı Özlem Becan’a yüklendi.

“KREDİYİ TAM OLARAK NEREDE
KULLANACAĞINIZI RESMEN KAYIT ALTINA ALIN 15 OYLA MECLİSTEN GEÇİRELİM”

Sözlerine ilk olarak borçlanma yetkisinin ne amaçla kullanılacağının muallakta kaldığını vurgulayarak başlayan Ravalı şunları kaydetti, “sevgili Uzunköprülüler. Mayıs ayı belediye meclisinin gündem maddeleri arasında yer alan Belediye başkanımızın 9,5 milyonluk borçlanma talebinin, toplantıda hazır bulunan belediye meclis üyeleri tarafından kabul görülmeyip, başkanın oyu ile meclisten onay alması sonrasında birden bir tartışma ortamı oluşturuldu. Buradan bir kez daha seslenmek istiyorum; Sayın Başkan bu katı tutumunu bırakıp 5 meclis üyesinin desteği ile geçirdiği bu krediyi iptal etsin. Krediyi tam olarak nerede kullanacağınızı resmen kayıt altına alın 15 oyla meclisten geçirelim Hem Belediye Meclisinin hem de Başkanlık makamının saygınlığı artsın” dedi.

“MECLİS OYLAMASI SANIRIM SAYIN
BAŞKANIN SİNİRLERİNİ BOZMUŞ”

Belediye hizmetlerinin engellemeye çalıştıklarına dair iddiayı ‘Resmen akıl tutulması’ olarak değerlendiren Ravalı, “Meclis oylaması sanırım sayın başkanın sinirlerini bozmuş bu gerginlikle ile böyle bir itamda bulunduğunu düşünüyorum. İYİ Partili meclis üyesi arkadaşlarımızı 3 yılda size karşı olumsuz olan tek görüşünde Uzunköprü kamuoyunun önüne yalan bir kurgulamayla bizimle birlikte “engelli çocuklarımızın düşmanı bunlar” ithamıyla siz atmadınız mı sayın başkan. Bu mu sizin uzlaşıdan anladığınız? Tarihi taş köprü restorasyonu için ulaştırma bakanı geliyor siz oradasınız.İstihdam yaratacak bir girişim için Sanayi bakan yardımcımız geliyor OSB projesine il-ilçe başkanından vekiline kadar karşı çıkan partinin bir ferdi olan siz gururla plaketi alıyorsunuz.Şimdi bizde hayırdır başkan ne işin var diye mi soralım?

RAVALI TERMİNAL
KONUSUNA DA DEĞİNDİ

Ravalı, “Terminal binasının yalnızca bir terminal değil de ilçe tanıtım merkezi, hediyelik eşya, esnaflarımıza satış noktaları, alışveriş merkezi, restoran, cafe, galeriler vs. olan bir kompleks şeklinde planlanmasının gerekliliğini savunduk” diyerek başladığı sözlerine şöyle devam etti, “ Terminal projesine değil, kapalı kapılar ardından gizlice belirlenip gelen evrak üzerinden dayatılan proje alanına karşı çıktık. Bu gün olsa yine karşı çıkarız. Bizim seçim beyannamemiz de ve talep ettiğimiz proje de

BAŞKAN BECAN’IN ‘KABATASLAK’
GİDER HESABINA SERT ÇIKTI

“Şimdi gelelim denetim disiplin ve tasarruf söylemini ağzından düşürmeyen sayın başkanımızın yönetim anlayışına” diye Ravalı, “ Hep diyoruz ya söylemler ile eylemlerin bir birini tutmuyor diye. İşte bu durum burada gözler önüne seriliyor. Evlerimize kapandığımız 2021 yılında 2,5 Milyon temsil -ikram – ağırlama giderlerine dair çorba tabldot üzerinden afaki hesaplamalarla belirli rakamlara ulaşıp cevap vermeye çalışan, fakat bir türü hesabın içerisinden çıkamayıp olayı bülbül ormanına kadar götüren sayın başkandan daha derli toplu bir açıklama getirmesini bekliyoruz. Afaki rakamlarla değil, tek tek hesap dökümünü talep ediyoruz” dedi.

“BELEDİYENİN 500 BİN TL’Sİ YOK OLDU”

İşçi mahkemeleri kanalıyla Uzunköprü halkının 500’BİN TL’sini yok ettiğini ifade eden Ravalı,
“Ne diyor sayın başkan tasarruf. Biz ne diyoruz savurganlık Gelin birlikte irdeleyelim kimin haklı olduğunu. 2019 Mart ayı seçimlerinin ardından göreve gelen sayın başkanın ivedilikle işten çıkardığı personel sayısı yanlış hatırlamıyorsam 16 civarında. Bunların 3’ü yeni giriş olduğu için kıdem tazminatı ödenmeden, 13’ü kıdem tazminatı verilerek işten çıkarıldı. Gerekçesine dair ne demişti sayın başkan, hepiniz hatırlarsınız, ‘Ercan başkan döneminde işçi sayısı bu kadar şimdi işçi sayısı bu kadar’ demişti. ‘Uzunköprü büyüdü mü? Neden bu personel artışı? Ben maaşını ödeyemeyeceğim işçiyi çalıştırmam’ demişti. Peki, akabinde kaç işçi alındı? Ben diyeyim 60 siz deyin 100. İddia ediyorum net sayıyı ilgili müdürlüğe sormadan başkanın kendisi bile cevaplayamaz. Ve ilk personel alımı ne zaman yapıldı biliyor musunuz? İşten çıkarılan arasından 10 arkadaşımızın işçi mahkemesine başvurup işe dönüş davası açıldığı dönemde. Belediyeden iki yıl peş peşe işten atılıp iki sefer işçi mahkemesini kazanıp görevine iade edilen kardeşimize 50 Bin TL, aynı şekilde belediye avukatı o da dava açı kazandı diye biliyorum ona da bir 60 -70 bin ödedik mi, ödenen tazminat toplamı olur 500 Bin TL…”

“MADEM İKİ GÜNDE YAPILIYORDU BİZ
BU CEZAYI NEDEN YEDİK?”

Uzunköprü Belediyesi’nin Ergene nehrine arıtmaya bağlamadan kanalizasyon suyu akıttığı için kesilen cezaya da değinerek sözlerini sürdüren Ravalı, “İki günlük bir çalışmayla ilçenin 100 yıllık sorununu 50 Bin TL’lik döşenen boru ile çözdüğüne yönelik demeçler veren Başkanımız yine son toplantıda biraz savrulsa da öyle ya da böyle söz konusu derelerden gelen kanalizasyon sularının arıtmaya bağlandığını söylemiştir. İyi de o zaman arkadaşlar biz bir yıla sığdırılamayan bu iki günlük çalışmanın ceza sonrası yapılması sorgulamayalım mı şimdi. Sonuçta ortada mahkeme tarafından aksi bir hüküm açıklanmazsa yine belediyenin kasasından yok yere çıkacak 460 Bin TL var” dedi.

“BAŞKAN YARDIMCILARI İSTİFA
EDİYOR, GÖREVİNDEN ALINANLAR
ZİL TAKIP OYNUYOR”

Bir başkan yardımcısının istifası ve müdürlüklerinde yaşanan değişikliklere de değinin Ravalı, “Bu anlattığım sorunlar şu müdürü sürgün edeyim, diğerini barınağa gönderip sonrasında başka bir müdürlüğe atamakla, onu oradan alıp bunu buruya koymakla, diğerini görevden alıp bir hafta sonra yine aynı göreve atamakla, belediye personeli üzerinde baskı oluşturup oluşturulan kaos ortamıyla çözülecek işler değildir. Başkan yardımcıları istifa ediyor, bazı görevlerden alınan müdürler zil takıp oynuyor geldiğimiz durum bundan ibaret yazık. Müdürlerin yerlerini değil yönetim anlayışını değiştirmen gerek sayın başkan” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol