Güncer görevinden istifa etti

CHP Genel Merkezinin geçtiğimiz ay il ve ilçe örgütlerine göndermiş olduğu genelge doğrultusunda milletvekili aday adayı olmayı düşünen il, ilçe başkan ve yönetim kurulu üyelerinin 26 Aralık 2022 tarihine kadar görevlerinden istifa etmesi istenmişti. Söz konusu genelgeye istinaden Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde görev yapan parti yöneticileri milletvekili aday adayı olabilmek için parti genel merkezinin belirlediği süre dâhilinde görevinden istifa etti. Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer de milletvekili adayı olabilmek için istifasını CHP Genel Merkezine elden teslim etti. İstifa öncesinde parti üst yönetimiyle görüş alışverişinde bulunan İl Başkanı Güncer, CHP Kırklareli örgütü içinden istifa ederek milletvekili aday adaylığını açıklayan tek isim oldu. Güncer, istifa sonrasında il başkanlığında düzenlenen basına açık toplantısında açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Merkezinin geçtiğimiz ay il ve ilçe örgütlerine göndermiş olduğu genelge doğrultusunda milletvekili aday adayı olmayı düşünen il, ilçe başkan ve yönetim kurulu üyelerinin 26 Aralık 2022 tarihine kadar görevlerinden istifa etmesi istenmişti. Söz konusu genelgeye istinaden Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde görev yapan parti yöneticileri milletvekili aday adayı olabilmek için parti genel merkezinin belirlediği süre dâhilinde görevinden istifa etti. Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer de milletvekili adayı olabilmek için istifasını CHP Genel Merkezine elden teslim etti. İstifa öncesinde parti üst yönetimiyle görüş alışverişinde bulunan İl Başkanı Güncer, CHP Kırklareli örgütü içinden istifa ederek milletvekili aday adaylığını açıklayan tek isim oldu. İstifa sonrasında il başkanlığında düzenlenen basına açık toplantıda konuşan Güncer şunları söyledi: 
“Dev çınarımız Cumhuriyet Halk Partisi’ne il başkanı olarak hizmet etmek benim için büyük bir onurdu. Şahsıma bu onuru yaşatan örgütümüzün tüm üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İl başkanı olarak geride bıraktığım üç yılda örgütümüzle birlikte uyum içerisinde çalıştık. Bizi güçlendiren en büyük etken dayanışmamız oldu. Önümüzde çok önemli bir genel seçim var. Hepimizin bu seçim sürecinde çok fazla çalışması gerekiyor. İl Başkanlığı olarak stratejik planımızı önceden hazırlamıştık. Stratejik planımız genel seçim sürecinde Kırklareli örgütüne yön gösterici bir pusula niteliğinde olacaktır. 
Milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan Güncer, geçtiğimiz günlerde sahada yaptığı çalışmalar hakkında basına ve partililere bilgi verdi. “Yaşlı amcalar, teyzeler yolumuzu keserek “Kılıçdaroğlu’na selam söyleyin, bizim O’na hakkımız helal olsun. İlk defa CHP’ye oy vereceğim” diyor. Öte yandan gençler “Demokrat amcamızı çok seviyoruz” diyerek yanımıza geliyor.” Diyen Güncer, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde halkın iktidarına adım adım yaklaştığımız bu dönemde toplumun her kesiminden oy istemeye devam edeceğiz. Genel Başkanımızın helalleşme çağrısı bugüne kadar partimize oy vermeyen kesimlerce de kabul gördü! Uzun zamandır saha çalışması yapıyoruz. Yaşlı amcalar, teyzeler yolumuzu keserek “Kılıçdaroğlu’na selam söyleyin, bizim O’na hakkımız helal olsun. İlk defa CHP’ye oy vereceğim” diyor. Öte yandan gençler “Demokrat amcamızı çok seviyoruz” diyerek yanımıza geliyor. Aylardır sahada çalışma yapan birisi olarak söylüyorum genel başkanımıza karşı çok aşırı bir inanmışlık ve her şeyden ötede bir sevgi var. Bu sevgiyi ve inancı halkın iktidarına dönüştürme vakti gelmiştir. Kırklareli’de her alanda çalışmaya devam edeceğiz. Biz inanıyoruz, halkımız inanıyor, Kırklareli inanıyor, Türkiye inanıyor halkın iktidarı geliyor. Biz, ekip arkadaşlarımızla birlikte Kırklareli örgütünü uzun zamandır genel seçim sürecine hazırlıyoruz. İl yönetimimiz, ilçe başkanlarımız başta olmak üzere parti yöneticilerimiz ve üyelerimizle birlikte bu sürece hazırlandık. İl genelinde 1781 asil ve yedek sandık sorumlumuzun görevlendirmesini tamamladık. Hane ziyaretlerinde 7 bini geçtik. Kadın Kollarımız Aile Destekleri Sigortasını kadınlarımıza anlatıyor, gençlik kollarımız genel başkanımızın ilk defa oy kullanacak olan genç seçmenlere olan mektubunu dağıtıyor. Kırklareli il örgütü her kademesiyle yarın seçim olacakmış gibi çalışmalarını sürdürüyor.” 
CHP Genel Merkezine istifasını elden teslim ettiğini söyleyen Alaaddin Güncer, milletvekili aday adayı olabilmek için, genel merkezin belirlediği süre dahilinde istifa ettiğini açıkladı. 
“Genel merkezimiz geçtiğimiz ay örgütlere gönderdiği genelgeyle, milletvekili aday adayı olmak isteyen parti yöneticilerinin 26 Aralık’a kadar istifa etmesi gerektiğini iletti. Söz konusu genelgeye istinaden bende yapılacak olan genel seçimde milletvekili aday adayı olabilmek için CHP Kırklareli İl Başkanlığı görevimden istifamı genel merkezimize elden teslim ettim. Siyaset bir hizmet etme yarışıdır. Partimize hizmet etmekle başlar, halka hizmet etmekle devam eder. Ama her zaman hizmet edersiniz. 3 yıl önce Kırklareli örgütü için yapmayı planladığımız birçok çalışmayı bugün hayata geçirdiğimiz için çok mutluyum. 20 Yılı aşkın bir süredir de Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olmaktan dolayı gururluyum! Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadele kahramanlarımızın kurmuş olduğu partimizin bir bireyi olmak hepimiz için onur vericidir!” 
Açıklamasında yirmi yılı aşkın süredir aktif siyasetin içerisinde olduğunu ifade eden Alaaddin Güncer, bugüne kadar yerel seçimler öncesinde veya genel seçimler öncesinde hiçbir yere aday adayı olmadığını vurguladı. “2005 yılında, Lüleburgaz ilçemizde yönetim kurulu üyesi olarak partimize hizmet etmeye başladım. Daha sonra Kırklareli il yönetim kurulu üyeliği, il disiplin kurulu üyeliği, Lüleburgaz ilçe sekreterliği, Lüleburgaz ilçe başkanlığı ve ardından Kırklareli il başkanlığı görevlerinde bulundum. Bugüne kadar partimizde hiçbir yere aday adaylık başvurusu yapmadım! Yirmi yıldır parti üyelerimin, delegelerimizin parti içerisinde şahsıma verdiği görevleri layıkıyla yerine getirmeye gayret ettim. Siyasi yaşamımda bugüne kadar ne yerel ne de genel seçimler öncesinde aday adaylığı başvurusunda bulunmadım. Her zaman örgüt içerisinde görev aldım. Genel merkezimizin kasım ayında il ve ilçe başkanlıklarımıza gönderdiği genelge doğrultusunda milletvekiliği aday adayı olmak isteyen örgüt yöneticilerinin istifa etmesi gerektiği genelgeyi değerlendirerek bir karar aldım. Üyesi olmaktan onur ve gurur duyduğum parti örgütüme, değerli basın emekçilerimize ve Kırklareli kamuoyuna saygılarımla arz etmek istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl Başkanı olarak, önümüzdeki genel seçim sürecinde milletvekili aday adayı olduğumu ve bu sebeple genel merkezimizin örgütlere gönderdiği genelge doğrultusunda mevcut il başkanlığı görevimden, genel merkezimizin bilgisi dâhilinde istifa ettiğimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bundan sonraki süreçte daha çok çalışacağız. Daha çok mücadele edeceğiz. Asla yılmayacağız ve geri adım atmayacağız! Her bir parti üyemizin ve bizlere umut bağlamış seçmenlerimizin hasretle beklediği iktidar yolculuğunda hedefimize ulaşacağız. Bugün buraya gelen, benim için anlamlı olduğunu düşündüğüm bu ana tanıklık eden, gerek telefonla arayan gerekse sosyal medya üzerinden ulaşmaya çalışan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu vesile ile yeni bir yıla adım atarken hepinizin yeni yılını kutlar, ailenizle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu nice yıllar diliyorum. 2023 Cumhuriyetimizin 100. Yılı olduğu gibi aynı zamanda adalet, demokrasi ve iktidar yılı olacaktır.” dedi. 
ALAADDİN GÜNCER 
KİMDİR?
1972 Lüleburgaz doğumlu olan Alaaddin Güncer, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Serbest avukatlıkla birlikte tarımla da uğraşan Güncer aynı zamanda aktif bir çiftçidir. 2005 yılından bu yana CHP içerisinde ilçe yönetim kurulu üyeliği, ilçe sekreterliği, il başkan yardımcılığı, il disiplin kurulu üyeliği, Lüleburgaz ilçe başkanlığı ve son olarak da Kırklareli il başkanlığı görevlerinde bulundu. Evli ve iki çocuk babası olan Alaaddin Güncer’in aynı zamanda birçok sivil toplum kuruluşlarında aktif üyelikleri bulunmaktadır. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol