Güncer; "Cumhuriyet Halk Partisi olarak muhtarlarımız için yapmak istediğimiz önemli çalışmalar var"

CHP Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer, iktidara seçilmeleri halinde muhtarlar hakkında yapılacak çalışmaları paylaştı. Güncer; "Muhtarlarımız yerel demokrasimizin mihenk taşı. Muhtarlarımızın işlerini kolaylaştıracak bir dizi çözüm önerisi genel merkezimiz tarafından hazırlandı” dedi. 

CHP Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında muhtarlarla ilgili yapacaklarını Kırklareli kamuoyu ile paylaştı. Muhtarların pandemi döneminde özveriyle çalıştıklarını vurgulayan Güncer, “Muhtarlarımız yerel demokrasimizin mihenk taşı. Köyden mahalleye kadar tüm muhtarlarımız pandemi döneminde özveriyle çalıştı. Sorumlu oldukları bölgede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşıladı. Cumhuriyet Halk Partisi olarak muhtarlarımız için yapmak istediğimiz önemli çalışmalar var. Muhtarlarımızın işlerini kolaylaştıracak bir dizi çözüm önerisi genel merkezimiz tarafından hazırlandı” dedi.
Muhtarlık Kanunu’nu
Çıkaracağız
Muhtarlarla ilgili kanun, tüzük ve yönetmeliklerde dağınık halde bulunan düzenlemeleri bir araya getireceğiz. Muhtarlık seçimlerinde resimli, birleşik oy pusulaları kullanılacak.
Her Muhtara Bir Yardımcı
Her muhtara bir yardımcı ve Muhtarlık Bütçesi vereceğiz: Mahalle sınırları içerisinde toplanan emlak vergilerinden en az yüzde 1’lik payın muhtarlıklara ayrılmasını sağlayacağız. Belli bir nüfusu aşan mahallelerde muhtarlara büro personeli görevlendirme olanağı sağlayacağız. Bu personelin ödemeleri ilgili belediye tarafından karşılanacak.
Muhtarlar Danışma Kurulu
Oluşturacağız
Muhtarın sesini duyuracak Türkiye Muhtarlar Birliği’nin kurulması sağlayacağız. Belediyelerin muhtarlarla işbirliği içinde çalışmasını sağlayacağız: Belediyeler bünyesinde Muhtarlar Danışma Kurulu oluşturacağız.
Muhtarlar Belediye Meclislerinde Yer Alacak
Muhtarlar karar alma mekanizmalarına katılacak: Yerel yönetimlerin mahalleleri etkileyecek her türlü düzenlemesinde muhtarlıklardan görüş alınacak. Muhtarlar seçecekleri temsilciler aracılığıyla Belediye Meclislerinde tarafsız üye olarak yer alacak, mahalleleri ilgilendiren konularda görüş bildirebilecek. Mahalleyi ilgilendiren imar ve benzeri konuların görüşüldüğü ihtisas komisyonlarına katılabilecekler. Alınacak kararlarda muhtarların şerhinin bulunması halinde, bu şerh mutlaka karara yazılacak.
Muhtar Evleri İnşa Edilecek
Muhtara ödenen para ödenek değil maaş olacak: İzin ve tatil dönemlerinde muhtarların parası kesilmeyecek. Muhtarlar sosyal yardımların dağıtılmasında etkin olacak: Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı gibi yardım sağlayan kurumlarda muhtarlarımızın yetkili biçimde görev almasını sağlayacağız. Muhtar Evleri inşa edilecek: Muhtarlıkların ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla, gerekli donanım ve kullanım giderlerinin kanuni görev olarak ilgili belediyelerce üstlenileceği Muhtar Evleri inşa edilecek. (E.Yıldırım)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol