Güncer; "Geleceği eğitimle inşa edebiliriz"

CHP önceki dönem İl Başkanı, Milletvekili Aday Adayı Avukat Alaaddin Güncer, gündeme dair açıklamada bulundu. Zor günlerden geçtiğimizi, bu zor günleri ancak eğitimle, liyakatla, çalışarak aşabileceğimizi vurgulayan Güncer, "Her felaket sonrasında hepimizin bazı dersler çıkarması gerekir. Hepimizin tecrübe edinmesi gereken konular var. Covid -19'da maske dağıtımının organize edilemedigini gördük ama iktidarın bugün geldiğimiz noktada deprem bölgesinde çadır dağıtamadığını görüyoruz" dedi. Güncer şunları kaydetti;
"Çok zor günlerden geçiyoruz. Deprem hepimizi derinden etkiledi. İçimiz yandı. Deprem bölgesindeki illerimizde yaşayan milyonlarca insanımızın etkilendiği depremde binlerce insanımızı maalesef kaybettik. Depremde hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımızı bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum. Binlerce insanımız hastanelerde yaralı olarak tedavi görüyor. Her bir yaralı yurttaşımıza acil şifalar diliyorum. Evleri yıkılan depremzedeler enkazın yanından ayrılmak istemiyor. Çünkü ya vefat eden bir yakınının cenazesini almak için bekliyor ya da yıkılan evlerinden birkaç parça eşyasını enkazdan çıkarmaya çalışıyor.
Depremin olduğu ilk saatlerde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla genel merkez bünyesinde CHP Afet Koordinasyon Merkezi kuruldu. Partili belediyelerin yardımlarını deprem bölgesine ulaştırılmasında ve parti örgütlerimizin yardımlarını bölgeye ulaştırılmasında önemli işler yapan koordinasyon merkezi sayesinde acil ihtiyaç sahiplerine yardımları ulaştırıldı. Bu çalışma aralıksız devam ediyor.
CHP Afet Koordinasyon Merkezi vesilesiyle deprem bölgesindeki yaşananlardan bilgimiz oluyor. Her ilde bir tane sorumlu genel başkan yardımcımız bulunuyor. Genel başkan yardımcılarımıza bölgede görevli milletvekillerimiz yardımcı oluyor. Büyükşehir belediyelerimiz başta olmak üzere tüm belediyelerimiz deprem bölgesine yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor. İlimizdeki belediyelerimiz de gerekli desteği sunuyor. Vatandaşlarımızın yardımlarını bölgeye ulaştırmada görevlerine devam eden belediyelerimiz aynı zamanda deprem bölgesinden ilimize gelen depremzedelere de yardımcı oluyor. CHP bu süreçte dayanışma halinde çalışıyor.
Bugün depremin 17. günündeyiz. 17 gündür bölgeden gelen bir sürü haber var. Bu haberlerin başında çadır sorunu ve hijyen sorunu geliyor. Maalesef deprem sonrasındaki koordinasyon eksikliğini görüyoruz. Televizyon muhabirleri kime mikrofon uzatsa deprem bölgesindeki herkesin sorunlarının aynı olduğunu duyuyoruz, biliyoruz. İnsanlarımızın çadır sorunu var, hijyen sorunu var. Tuvalet sorunu devam ediyoruz. Hijyen sorunu bölgede salgın hastalıklara neden olacak, uzmanlar uyarıyor. Çocuklar psikolojik olarak etkileniyor, çocuklara psikolojik destek verilmesi gerekir.
Üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesini doğru bulmuyorum. Sadece Alaaddin Güncer olarak ben doğru bulmuyorum demiyorum. Bu konudaki uzmanlar, eğitimciler, liyakat sahibi kişiler söylüyor. Bu konuda basın açıklamasında da bulundum. Bugünün öğrencisi yarının mimarı, mühendisi. Siz mimara, mühendise ve uygulamalı ders alması gereken binlerce öğrenciyi okuldan uzak tutarsanız, kalifiyeli, liyakatlı, başarılı mimar, mühendis yetişmez! Sonra binalar depremden yıkılır! Bugün yıkıldık, yarın da yıkılmamak için hiçbir düzeyde eğitime ara verilmemesi lazım. En çok buna ihtiyacımız var. Yıkılan binaları inşaatla tekrardan dikebiliriz. Ancak kaybettiğimiz hiçbir insanımızı bir daha geri getiremeyiz. Bir daha bu gibi afetlerden kendimizi koruyabilmek için sağlam binaları inşa edecek mimar ve mühendisi eğitimle geleceğe hazırlayabiliriz. Geleceği ancak eğitimle inşa edebiliriz." (Haber Merkezi)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol