Güncer; “CHP, Türkiye’nin demokratikleşmesinde öncüdür”

CHP Kırklareli İl Başkanlığı, partisinin 97. kuruluş yıldönümünü dün gerçekleştirdiği çelenk töreni ile kutladı. İl Başkanı Alaaddin Güncer yaptığı basın açıklamasında; “Kurulduğu günden bu yana Cumhuriyetin, demokrasinin ve aydınlanmanın savunucusu olan Cumhuriyet Halk Partisi, kimsesizlerin kimsesi, mağdurların güvencesi ve aynı zamanda dünyadaki bütün mazlum milletlerin de umudu olmuştur” dedi…

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 97. Kuruluş yıldönümü sebebiyle Kırklareli İl Başkanlığı eş zamanlı kutlama programı gerçekleştirdi. 

Kırklareli Demokrasi ve Özgürlük Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan il kutlama programı saygı duruşu, istiklal marşı ve CHP Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer’in basın açıklamasıyla tamamlandı. Koronavirüs pandemisi dolayısıyla daha önceden Kırklareli İl Başkanlığı tarafından tam gün olarak çeşitli etkinliklerin yapılması planlanan kutlama programı CHP Genel Merkezi’nin yayınladığı genelge kapsamında iptal edildi. Programa Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu da iştirak etti.
CHP İl Başkanı Güncer yaptığı açıklamada: “Bugün gerçekten çok heyecanlıyız. Partimizin 97. Kuruluş yıldönümünü kutlamanın onurunu yaşıyoruz. Türkiye’nin dev çınarı olan Cumhuriyet Halk Partisi bugün 97 yaşında. Geride kalan 97 yılda Türkiye’nin baştan aşağıya yenilenmesinin öncüsü olan CHP, bu ülkenin kökleridir. Kırklareli İl Örgütü olarak Partimiz ve Cumhuriyetimiz ikinci yüzyıla adım atarken Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 37. Olağan Kurultayımızda okunan ve delegeler tarafından onaylanan ‘İkinci Yüz Yıla Çağrı Beyannamesinde” koymuş olduğu 13 temel ilke doğrultusunda çalışmalarımıza başladık. Bugün, Kırklareli il örgütü olarak il genelinde
il ve ilçe örgütlerimizle eş zamanlı olarak tüm ilçelerimizde Ülkemizin ve Partimizin kurucusu Atatürk Anıtına çelenk sunumlarını gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.
CHP’nin 97. Kuruluş yıldönümü programı kapsamında Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından basın açıklamasında bulunan CHP Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer şunları kaydetti;
“Temelleri 4 Eylül1919 da Sivas Kongresinde atılan 9 Eylül 1923 tarihinde “Halk Fırkası” adıyla kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 97. Kuruluş yıldönümünde, Cumhuriyet Halk Partisinin bugünkü mirasçıları olarak atamızın huzurundayız.
Köklerini Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti’nden alan, Kuvayı Milliye’nin devamı niteliğinde olan Cumhuriyet Halk Partisi; Atatürk’ün önderliğinde ulusal bağımsızlığımızı kazanan, Cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren, ulusal birliği sağlayan, demokratik, laik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini oluşturur.
Anadolu ve Rumeli Müdafai Hukuk Cemiyeti’nin emperyalizm karşısındaki kararlılığını, Kuvayı Milliyenin işgal orduları karşısındaki azmini 97. Kuruluş yıldönümümüzde yüreğimizde taşıyoruz.
Başta hukuk ve eğitim gibi toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni biçimlendiren Cumhuriyet Halk Partisi, ulusal sanayinin ve ekonominin gelişmesine de öncülük etmiştir. İkinci Dünya Savaşı sonrasında tek parti konumunun tüm olanaklarına karşın, çok partili rejime geçişi sağlayarak Türkiye’nin demokratikleşme sürecindeki öncü misyonuyla tüm Dünyaya demokrasi dersi vermiştir”
Kurulduğu günden bu yana Cumhuriyetin, demokrasinin ve aydınlanmanın savunucusu olan Cumhuriyet Halk Partisi, kimsesizlerin kimsesi, mağdurların güvencesi ve aynı zamanda dünyadaki bütün mazlum milletlerin de umudu olmuştur.
Yegane amacımız Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye’yi inşa etmektir” dedi.
“İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamemizin
Işığında yolumuza
devam ediyoruz”
CHP 37. Kurultayında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı ve kurultay delegeleri tarafından kabul edilen 2. Yüzyıla Çağrı Beyannamesine de değinen CHP Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer “Atatürk İlke ve devrimleri ile, 2. yüzyıla çağrı beyannamemiz ışığında kuracağımız halkın iktidarında, ülkemizi, muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz. Bu duygularla birlikte Cumhuriyet Halk Parti’mizin 97. yaşını kutluyor, Mazlum milletlerin umut ışığı olan Anadolu Devriminin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililere, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitiren yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor, aziz şehitlerimiz ile milli mücadele kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol