Güncer; “2023 CHP’nin iktidar yılı olacak”

CHP İl Başkanlığından istifa ederek Kırklareli Milletvekili Aday Adaylığı açıklayan Av. Alaaddin Güncer, gündeme dair açıklamada bulundu. “Yeni yıl değişim, dönüşüm ve gelişim yılı olacaktır” diyen Güncer, “2023 değişim, dönüşüm ve gelişim yılı olacak. Cumhuriyetimizin 100. yılında çok farklı bir Türkiye olacak. Mağdurların, mazlumların, zorda kalanların, gelecekten umudunu yitirenlerin umudu CHP’dir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yeni yıl yeni umutlara yelken açtığımız bir yıl olacaktır” dedi. 

Partisinin Kırklareli İl Başkanlığı görevinden istifa ederek CHP Kırklareli Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan Av. Alaaddin Güncer, 2023 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Beklentilerini aktardı. 2023 yılının CHP’nin yılı olacağını söyleyen Güncer, şu açıklamalarda bulundu;
“Yeni yılın ilk günlerine yapılan zamlarla uyandık. Resmi Gazeteye baktığımızda görünen tablo yeni yılın yeni zamlarla başladığını gösterdi. Cep telefonuyla ilgili ilk tesiste özel iletişim vergisi 117 liradan 260 liraya çıktı! Pasaport harçlarında 3 yıldan fazla süreli pasaport almak isteyenler yeni yıl öncesinde 1478 lira öderken, şimdi 3 bin 295 lira ödeyecek! Ehliyet alacak olan vatandaşlarımız da yeni yılın ilk zamlarından direkt olarak etkilendi. “A sınıfı” ehliyet 370 liradan 826 liraya yükseldi. “B sınıfı” ehliyet 1116 liradan 2 bin 490 liraya ulaştı! Gençlerimiz ehliyet başvurusu yaparken bir kez daha düşünecek! Vatandaş olduğumuzun belgesi, nüfus kâğıdımızı değiştirmenin de fiyatı 83 lira oldu! Bunlarla beraber motorlu araç verilerinden tutun emlak vergisine kadar yeni yıl yeni zamlarla geldi. Emlak vergisi ve motorlu taşıt vergileri yüzde 61.5 oranında arttı” dedi.
“Umutsuzluğa asla yer yok!”
Yaptığı basın açıklamasında “Yeni yılın zam haberleri halkımızı yıldırmasın, umutsuzluğa yer bırakmasın” diyen CHP’li Güncer, açıklamasına şöyle devam etti: 
“Yaşadığımız ekonomik ortam hiç kimseyi umutsuz etmesin! Bu yıl değişim, dönüşüm ve gelişim yılı olacak. Bu yıl halkın iktidarı kurulacak, herkes mutlu olacak. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz gün ‘2023 yılı başka bir yıl olacak. İktidarı alacağız. İktidarı aldığımız andan itibaren yüzlerce, binlerce çözüm bir anda devreye girecek. En büyük sorunlardan en küçüklerine kadar tüm çözümler bir anda başlayacaktır. Düşünün, otomobilde ÖTV’nin kaldırıldığını, ücretlilerin daha düşük vergi ödediğini, fiyat artışlarının sonlandığını, ücretlerin arttığı daha da önemlisi alım gücünün yükseldiği, kırsalda çalışan kadın ve gençlerin sosyal güvenlik primlerinin devlet tarafından ödendiği, hakların verildiği, yatırım paralarının Türkiye’ye aktığı, afların çıktığı, kadınların sorunlarının çözüldüğü bir büyük hareket. Çözüm bekleyen her samimi sesi duyuyorum. Küçük, büyük her sorunu çözeceğiz’ diyerek yeni yıl mesajında Türkiye’ye bir kez daha umut aşılamıştır. Bu bağlamda ben de diyorum ki 2023 değişim, dönüşüm ve gelişim yılı olacaktır. Cumhuriyetimizin 100. Yılında çok farklı bir Türkiye olacak. Mağdurların, mazlumların, zorda kalanların, gelecekten umudunu yitirenlerin umudu CHP’dir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yeni yıl yeni umutlara yelken açtığımız bir yıl olacaktır. Halkımız bize güvensin. Bize inansın. Az daha sabır, az daha sakinlik, Geliyor, gelmekte olan!” dedi. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol