Güle güle müdürüm

Kırklareli’nde “çözüm odaklı” çalışmasıyla, kapısına gelen hemen her vatandaşı dinleyen, derdine derman olan, olmaya çalışan, ilimizdeki birçok işsizin iş sahibi olmasına vesile olan, hayatının 40 yılı aşkın süresini memuriyette geçiren İŞKUR İl Müdürü Hasan Aksoy emekli oldu. Aksoy için geçtiğimiz akşam personeli tarafından bir veda yemeği düzenlendi…

İlimizde her kesim tarafından sevilen ve takdir dilen Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kırklareli İl Müdürü Hasan Aksoy emekliliği dolayısıyla görevine veda etti. Bu kapsamda İŞKUR personeli geçtiğimiz akşam bir restaurantta, Aksoy onuruna bir veda yemeği düzenledi. 

Saat 20.00’de düzenlenen yemeğe; AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, İlçe Başkanı Can Cafer Toklucu, İl Kadın Kolları Başkanı Aslı Karakahya, İl Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya, Kırklareli İl Mahalli İdareler Müdürü Alaaddin İkican, Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Belediye Başkanları, çevre İllerden katılım gösteren İŞKUR İl Müdürleri, STK temsilcileri, siyasiler, İŞKUR personeli ve birçok kurum kuruluş müdürleri iştirak etti. Yemek öncesi misafirleri kapıda karşılayan İŞKUR Müdürü Hasan Aksoy, tüm davetliler ile tek tek ilgilendi. Yemek esnasında Kırklareli İl Mahalli İdareler Müdürü, ilimiz şairlerinden Alaaddin İkican İŞKUR Müdürü Hasan Aksoy’a bir şiir armağan etti. Ardından İkican Aksoy’a şiir kitabını hediye etti.
Daha sonra bir konuşma yapan İŞKUR İl Müdürü Hasan Aksoy şunları kaydetti; “43 yıllık memuriyet hayatım boyunca en uzun Kırklareli’nde görev yaptım. Kırklareli ilinde İŞKUR İl Müdürü olarak 2. dönemimde geldim ve uzun bir süre Kırklareli’nde kaldım. 1986 yılında Kırklareli’nde İŞKUR Müdürü olarak görev yaptım. 1990 yılında İstanbul’a atandım. İstanbul’da da 11 yıl görev yaptıktan sonra yeniden 2000 yılının sonlarında Kırklareli’ne dönüş oldu ve o günden bugüne kadar Kırklareli’nde hizmet ettim”
43 yıl çalışma hayatı bulunduğunu dile getiren İŞKUR İl Müdürü Hasan Aksoy “43 yıla yakın kamu hizmeti ve bu hizmetin 32 yılını aşan süresi de yönetici ünvanı ile çalıştım. Bu çalıştığım dönemlerde birkaç hususa çok önem verdim. Bunlardan bir tanesi yasalar, mevzuat, kanun, tüzük, yönetmelik diye hiç kimsenin karşısına çıkmadım. Tamamen çözüm odaklı çalıştım. Her türlü iş ve işlemlerde, işçi olur, işveren olur, mevzuata aykırı, kanuna aykırı demedim. Hep çözüm aradım, hep çözüm odaklı çalıştım. Bir diğer hususum ise; empati yaptım. Yani bir insan bir kamu görevlisinin karşısına geldiğinde kendisi nasıl davranış, hareket beklerse ben de onu uygulamaya çalıştım, yani gelen kişinin yerine kendimi koydum. Bu hayatımda en büyük kazanç oldu. İnsanların hoşgörüsünü, sevgisini bu şekilde kazandım’’ dedi.
İş hayatı boyunca adaleti ön planda tutuğunu söyleyen Hasan Aksoy “İş hayatım boyunca en çok adalete önem verdim. Kişi olsun, vatandaş olsun her zaman adalete önem verdim. Hiçkimseyi daha yüksek daha küçük görmeden 32 yıllık yöneticilik hayatımda hep odamın kapısı açık olmuştur. Hiçbir vatandaş kapıma gelip de görüşmeden kesinlikle ayrılmamıştır” dedi.
Veda yemeğine katılan herkese teşekkür eden Aksoy “Bu akşamki yemeğime katıldığınız için sizlere teşekkür ediyorum. En başta basın mensubu arkadaşlar olmak üzere bütün katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. Ardından AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler bir konuşma yaptı. Çiler; “İŞKUR Müdürümüze hayırlı olsun diyorum. Ailece daha iyi günlere, daha huzurlu günlere kavuşmanızı diliyorum. Allah herkese böyle vedalar nasip etsin” dedi. Gecede İŞKUR Müdürü Hasan Aksoy’a çeşitli hediyeler, hatıralar, şiltler sunuldu. Gelen misafirlerle ayrı ayrı çekilen hatıra fotoğrafları ile yemek son buldu.
Biz de gazetemiz olarak müdürümüze bundan sonraki hayatında sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyoruz.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol