Gülcan Kazım Gürbüz Kızılay Anaokulu törenle açıldı

81 İl 81 Anaokulu Projesi kapsamında Eski Başbakan AK Parti Genel Başkanvekili / İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın Eşi Semiha Yıldırım’ın katılımıyla Kırklareli Bademlik Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Gülcan Kazım Gürbüz Kızılay Anaokulu’nun açılışı dün gerçekleştirildi. İş İnsanı Erhan Gürbüz tarafından yaptırılan, Kırklareli Valiliğince çevre düzenlemesi gerçekleştirilen 160 öğrenci kapasiteli okulda şu an 51 öğrenciye hizmet veriliyor.

81 İl 81 Anaokulu Projesi kapsamında Kırklareli Bademlik Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Gülcan Kazım Gürbüz Kızılay Anaokulu’nun açılış töreni dün AK Parti Genel Başkanvekili / İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın Eşi Semiha Yıldırım, Kırklareli Valisi Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Burcu Bölükbaşı, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, belediye, oda ve borsa başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Program Saygı Duruşu’nda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Kızılay Anaokulları tanıtım filmleri gösterimi gerçekleştirildi. Devamında bağışçı temsilcisi Ümit Kasapoğlu tarafından Bağışçı Erhan Gürbüz’ün mektubu okundu. Sonrasında Türk Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can konuşmasını gerçekleştirdi. Can konuşmasında ” 81 İl 81 Anaokulu Projesi kapsamında bugün açılışını yaptığımız okulumuzun hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. Devamında söz alan AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, “Kızılay vizyonu ve misyonu ile her alanda birçok çalışma gerçekleştiriyor. 153 yıldır yapmış olduğu faaliyetlerle ülke sınırlarını aşmış bir kurum. Kırklareli yapılan yatırımlarla eğitim alanında marka şehirler arasında girdi. 81 İl 81 Anaokulu Projesi ile bugün okulumuz açıldı. Başta bağışçımız Erhan Bey olmak üzere bu faaliyette emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. “ ifadelerini kullandı.
Anaokullarını tüm ülkede yaygınlaştırmayı planladıklarını belirten Kırklareli Valisi Osman Bilgin ise “ Eğitimin en önemli aşaması anaokulları. Çocuklarımızı en baştan her konuda eğitirsek bu toplumu dönüştürmüş oluruz. Anaokullarını ülkemizde yaygınlaştırmayı ve tüm öğrencileri kapsamasını hedefliyoruz. “ dedi.
Kırklareli Valisi Osman Bilgin’den sonra Eski Başbakan AK Parti Genel Başkanvekili / İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın Eşi Semiha Yıldırım konuşmasını gerçekleştirdi. Şu ana kadar açılan anaokullarında 4680 öğrencinin eğitime başladığını söyleyen Yıldırım, “Gülcan Kazım Gürbüz Kızılay Anaokulumuzda 51 öğrencimiz eğitim görüyor. Bir öğretmen ve anne olarak okul öncesi eğitimin çocuk gelişiminde çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle 81 İl 81 Anaokulu Projesi çok değerli. . Bu projede emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. şeklinde konuştu.
Devamında okul öğrencileri Semiha Yıldırım ve Vali Osman Bilgin’e hediyelerini sundular. Sonrasında Semiha Yıldırım bağışçıya plaket takdiminde bulundu, açılış duası yapıldı, açılış kurdelesi kesildi, anaokulunun kış bahçesine fidan dikimi gerçekleştirildi. Son olarak Eski Başbakan AK Parti Genel Başkanvekili/ İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın Eşi Semiha Yıldırım öğrencilere hediyelerini takdim ederek sınıfları gezdi ve program sona erdi. (S.Ünver)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol