Guinness rekortmeninden gazetemize ziyaret

Daha önceleri Edirne’de yaşayan, uzun bir süredir ise İsviçre’de restoran işletmeciliği yapan "Jet Kravatçı" lakaplı Sabahattin Kara, geçtiğimiz Cuma günü gazetemizi ziyaret etti.
Kravat bağlama süresini, 2 saniyeden sadece 1 saniyeye düşüren Giresun doğumlu rekortmen yeni bağlama tekniklerini de gazetemiz çalışanlarına gösterdi. Yanında getirdiği kravatlar ile gazetemiz muhabirleri için ufak bir gösteri hazırlayan Sabahattin Kara, 1 saniye içerisinde kravat bağladığını bir kez daha ispatladı. Guinness Rekorlar Kitabı'na da "en hızlı kravat bağlayan" kişi olara girmeyi başaran Kara, bağladığı kravatları sadece bir hamlede çözerek kravatların boğulmaya karşı tehlikesiz olduğunu da hatırlattı.
1965 yılında Giresun'da doğan Sabahattin Kara bir süre Edirne'de ikamet etti. İstanbul'da kravat imalatı üzerine dükkânı bulunan Kara, iki yıl boyunca Sisli Ümit Tiyatrosu'nda, 1 yıl da Almanya Bremen'de tiyatro eğitimi aldı. Kara; "Sıcak Saatler", "Deli Yürek", "Sırlar Dünyası", "Yaprak Dökümü" ve "Akasya Durağı" gibi dizilerde rol aldı. Sabahattin Kara, düzenlenen yarışmalarda, en hızlı kravat bağlama yeteneği ile; Amerika'da 60 ülke arasından, Fransa'da 10 ülke arasından, Japonya'da yine 10 ülke arasından birinci olmayı basardı. Çeşitli ülkelerde katıldığı yarışmalarda birçok derecesi bulunan rekortmen, ayrıca Brezilya'da ünlü Rio karnavalına katıldı. Ülkemizde ise "Mucizeler gecesi" adli yarışma programına iştirak eden Kara, “Yetenek Sizsiniz" adlı TV şovuna da katılım gösterdi. Kara İsviçre’de kendilerine ait bir balık restoranının işletmeciliğini yaptığını ifade ederek, kısa bir süreliğine Türkiye’ye ziyarete geldiğini söyledi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol