Güçlü çocuk güçlü gelecek

Kırklareli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Karaman karate kursunu ziyaret ederek çocuklarla bir araya geldi. Mehmet Karaman kursa katılan sporculara sporcu kıyafetleri hediye etti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmetinden yararlanan çocukların okul dışı zamanlarını değerlendirmek, çocukları dış uyarıcılardan korumak ve akranları ile eşit fırsatlara kavuşabilmelerini sağlayabilmek adına çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda çocukları akademik, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler ile buluşturmak amaçlarıyla faaliyete geçirilen Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Etkinliğinin Arttırılması Okul Destek Projesi hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Kırklareli 23 pilot il arasında kendine yer buldu
İl Müdürü Mehmet Karaman, bu projenin ilk etapta 23 ilde hizmete girdiğini daha sonra ise başarılı çalışmalar neticesinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi 100 günlük icraat programı kapsamında 81 ile yaygınlaştırıldığını ifade etti. Aynı zamanda Karaman, Kırklareli’nin 23 pilot il arasında olmasının çok önemli olduğunu kaydetti. SED Etkinliğinin Arttırılması Okul Destek Projesi kapsamında çocukların akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif gelişimlerinin desteklenmesi sağlanıyor. Projenin 81 ilde en az 10.000 çocuk ile yürütülmesi hedefleniyor. Proje 2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılında Kırklareli’nde devam edecek olup Proje Koordinatörlüğü’nü Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde Sosyolog Erdal Tekin tarafından koordine ediliyor.
Spor çocukların günlük yaşamının bir parçası olmalı
Proje kapsamında devam eden faaliyetlerden birisinin de karate olduğunu belirten Erdal Tekin “Karate kursu ile sporun çocukların günlük yaşamın bir parçası olması için çaba harcıyoruz. Takım ruhuna sahip disiplinli ve kendine güvenen sporcular yetişiyor. Sporun çocukların gelişimsel dönemlerine katkı sunmak, kendine güvenen özgüven sahibi, farkındalık oluşturmuş çocuklarla geleceğe emin adımlarla yürümek amaçlanmıştır. Daha önce açılan sportif kursların devamı niteliğindedir. Karate bireysel özelliklerin geliştirilmesi ile mücadele gerektiren, karşı tarafı iyi tanımak ve onun yapacağı hamleleri tahmin ederek, aynı zamanda hızlı karar alıp, iyi bir savunma ve iyi bir taktik ile rakibine üstünlük kurmayı gerektiren bir spor dalıdır. Çocuklarımız bedenini eğitirken, disiplinli olmayı, öğrenmeyi, dışardan gelebilecek tehlikelere hazırlıklı olmayı öğrenecekler. Dövüş sporu değil, bedensel gelişime katkı sunan bir savunma sporu bir disiplin olduğunu keşfedecekler.” ifadelerini kullandı. Aynı zamanda Proje Koordinatörü Erdal Tekin, kurs süresince çocukların kullanımı için 17 Adet karate kumite elbisesi, 17 adet karate eldiveni, 17 adet ayak-kaval koruyucu takımın çocuklara dağıtıldığını belirtti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol