“Gübre fiyatları 7 kat arttı”

Dün TBMM Genel Kurulu'nda konuşan CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, geçen yıl bu zamanlar 2 lira olan azotlu gübrenin bu yıl aynı tarihlerde 14 liraya çıktığını belirterek gübre fiyatlarının çiftçinin elini ve canını yaktığını söyledi. Kayan, “Bu hükümet çiftçimizi işsiz halkımızı ekmeksiz bırakacaktır” dedi.

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan; TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yaparak Hükümetten gübre fiyatlarının düşürülmesi için somut adımlar atmasını istedi. Kayan konuşmasında;
“Çiftçinin bu günlerde en önemli gündemi gübre fiyatlarıdır. Özellikle bu günlerde tarlasına atması gereken azotlu gübrenin fiyatları çiftçinin elini ve canını yakıyor. Gübre geçtiğimiz yıl bu günlerde 2 lira bu yıl bugünlerde 14 lira. Yani 7 kat artmış durumda. Çiftçinin üre gübresini bugün atamıyor. Yeşil gübresini atamayan çiftçi bitkinin yeşil gelişmesini sağlayamaz. Yeşil gelişmeyi sağlayamayan çiftçinin ürününde verim düşüklüğü yüzde 60 olur. Bu yüzde 60 rekolte düşecek demektir. Bu hükümet çiftçimizi işsiz halkımızı ekmeksiz bırakacaktır” diye konuştu. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol