Gözün aydın Türkiye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı
Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde günlerdir beklenen müjdeyi açıkladı. Erdoğan, “Türkiye, tarihinin en büyük doğal gaz keşfini
Karadeniz’de gerçekleştirdi. Fatih Sondaj Gemimiz, 20 Temmuz 2020 tarihinde başladığı Tuna-1 Kuyusu’ndaki sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetmiş durumda. Hedefimiz, 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmak'' dedi.

Kamuoyunun günlerdir beklediği müjde dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde yapılan basın açıklaması sonrasında açıklandı. Erdoğan, Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz keşfinin Karadeniz’de Fatih Sondaj Gemisi tarafından bulunduğunu duyurdu. 2023 yılında Karadeniz gazını vatandaşların hizmetine sunmayı planladıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemiz bakımdan tarihi öneme sahip müjdeyi paylaşmak üzere sizlerle bir aradayız. Enerji, kalkınmanın temel unsuru olmanın yanında milli bağımsızlığın tesisinde de büyük öneme sahiptir. Hep önce dostluk mazlumlar hak hukuk adalet dedik. İnsanlık bizde petrol onlarda kalmış olabilir. Rabbim bize görülmedik zenginlikte bir kapı açtı. 

Derin deniz sondajlarında dışa bağımlıydık. Derin deniz sondajlarını bizzat yapmanın arayışlarına girdik. Bugünkü sevinci bize Fatih gemisi yaşattı. Türkiye, tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. Fatih Sondaj Gemimiz 20 Temmuz 2020'de başladığı Tuna-1 Kuyusu sondajında 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfetmiş durumda.
“Son sondajda milletimize
beklediği müjdeyi verme şerefine nail olduk”
Fatih sondaj gemimiz hepimizi gururlandırdı. Sakarya gaz sahası isimlendirdiğimiz bu alanda gereken tüm test analiz mühendislik çalışmaları tamamlandı. Sakarya gaz sahasıyla bismillah dedik. Allah'ın izniyle devamı da gelecek. Bu ilk kuyuda bulunan rezerv çok daha zengin bir kaynağın bir parçasıdır. Devamı da inşallah en kısa sürede gelecek. Tespit kuyuları açmaya başlayacağız. İnşallah benzer bir müjdeli haberi Akdeniz'den de bekliyoruz. Hedefimiz, 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmaktır. Fatih ve Yavuz gemilerimiz vasıtasıyla Akdeniz ve Karadeniz'de bugüne kadar 9 derin deniz sondajı gerçekleştirdik. Son sondajda milletimize beklediği müjdeyi verme şerefine nail olduk. Keşifler için söylenen o güzel sözü sondaj faaliyetlerimize uyarlayarak tekrarlamak istiyorum, her arayan bulamaz ama bulanlar arayanlardır. 9 derin sondajını tamamladık. Kararlılıkla bunlar devam edecek. Öyle ülkelerle çalıştık ki bunlar marka isimlerdi. 100-150 arama yapıp netice alamayıp dönüp gidenler bizden para almadılar bütün harcama kendilerinden. Kanuni de devreye girdikten sonra Karadeniz'de Kanuni ile de yola devam edeceğiz. Doğalgazda petrolde varız diyeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun. Bu habere sevinmeyecek kişinin eminim kendi karnında biriken başka bir gaz vardır.