“Gözler kör kulaklar sağır olmuş”

CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, TBMM Genel Kurulunda Lüleburgaz Pancar Bölge Şefliği arazisi hakkında konuştu. Bu alanla ilgili aylardır çeşitli etkinlikler yapılarak özelleştirmenin durdurulmasını talep ettiklerini ifade eden Gündoğdu konuşmasında, “Binlerce Lüleburgazlı imza veriyor, mitingler yapıyor ve sizi uyarıyor. Lüleburgaz Belediyesi hukuki mücadele veriyor. Bizler Parlamentoda soru önergeleri veriyoruz, konuşmalar yapıyoruz ama gözler kör, kulaklar sağır olmuş” dedi.

TBMM Genel Kurulunda söz alan CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, Lüleburgaz’daki Pancar Bölge Şefliği arazisi hakkında konuştu. 
Alanın Lüleburgaz Belediyesi hizmet alanı olarak belirlendiğini ancak konut alanına dönüştürülerek özelleştirme kapsamına alındığını anlatan Gündoğdu, bu alanın halkın kullanıma açılması için söz konusu işlemin iptal edilmesi için dava açıldığını bu yönde vatandaşlarında bölgede çeşitli etkinliklerle işlemin iptalini talep ettiklerini ifa etti. Gündoğdu konuşmasında; 
“Ülkemizin göz bebeği, tarımın, sanayinin kalbi Lüleburgaz'ın, Lüleburgazlının çığlığını duymak lazım.
Binlerce Lüleburgazlı imza veriyor, mitingler yapıyor ve sizi uyarıyor. Lüleburgaz Belediyesi hukuki mücadele veriyor. Bizler Parlamentoda soru önergeleri veriyoruz, konuşmalar yapıyoruz ama gözler kör, kulaklar sağır olmuş.
Mülkiyeti Şeker Fabrikalarına kayıtlı, özelleştirme kapsamında bulunan Lüleburgaz Pancar Bölge Şefliği arazisi Özelleştirme İdaresi talebi doğrultusunda rant alanı olmuştur. İmar planında Lüleburgaz Belediyesi hizmet alanı olarak belirlenmiş olan arazi, konut alanına dönüştürülmüştür. 
Karar şehircilik ilkelerine aykırıdır; halka ve kamuya hiçbir yararı yoktur. Lüleburgaz halkına kulak verin, halkın malını hemen, derhâl halka geri verin” diye konuştu. (H.M.Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol