Gözler ana muhalefetin adayına çevrildi

Kırklareli’nde AK Parti’nin belde ve ilçe adaylarını açıklaması ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin de merkez adayının kesinleşmesinin ardından gözler CHP’nin Kırklareli Belediye Başkan adayına çevrildi. Daha önce pek çok defa “açıklanacak” denmesine rağmen, bir türlü açıklanamayan aday için verilen son tarih ise; 16 Ocak…

Adalet ve Kalkınma Partisi Merkez Belediye Başkan adayını Burak Süzülmüş olarak belirledikten sonra, Cumartesi günü de ilçe ve belde adaylarını kamuoyuna tanıtarak, yerel seçim sürecini hızlandırdı.
Milliyetçi Hareket Partisi de geçtiğimiz hafta “Adayımız; Derya Bulut” diyerek beklenen açıklamayı yapmış oldu. Şimdi gözler Cumhuriyet Halka Partisi’ne çevrildi. “Açıklanacak, açıklanıyor” derken ana muhalefet partisi Kırklareli Belediye Başkan adayında sessizliğini hala koruyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kırklareli merkez adayını hala açıklaması hem kafalarda soru işareti bırakmaya, hem de kulislerde yayılan dedikoduların çoğalmasına sebep olmaya devam ediyor.
CHP son olarak 4 Ocak Cuma günü gerçekleştirdiği Parti Meclisi (PM) toplantısında 4'ü büyükşehir ve 4'ü de il olmak üzere toplamda 102 adayını daha belirlemişti. Ancak belirlenen bölgeler arasında yine Kırklareli yer almamıştı. İlimiz merkez adaylarının adeta sessizliğe büründüğü süreç, tabiri caiz ise bir yılan hikayesine dönüştü.
Öyle ki, daha önceden “açıklanacak” denerek, söz verilen tarihlerde ismin açıklanmaması, “CHP’de kazan kaynıyor”, “Belirleyemiyorlar, anlaşamıyorlar” dedikodularının da ortaya çıkmasına neden oluyor. Sürecin uzaması yüzünden, faaliyetlerine ara vermiş gibi gözüken aday adaylarından ise bir açıklama yok.
Resmi bir açıklama henüz olmamasına rağmen, alınan bilgilere göre CHP’nin Kırklareli merkez Belediye Başkan adayının açıklanacağı tarih; 16 Ocak Çarşamba… Parti cephesi bu tarihte adayı açıklayacak mı, iki gün sonra belli olacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol