Görülmeye değer bir spor dalı

Yaz tatilinde çocukların boş kalmaması nedeni ile aileler jimnastik spor dalını seçiyor. Özellikle son yıllarda jimnastik branşında alınan başarılar ve yetişen sporcular, çocukların bu branşa yönelmesini arttırdı Spor dalının da antrenörü, çocukların spora olan bu ilgisinden bir hayli memnun. Öğrencilerin antrenmanlarda hocalarını pür dikkat dinlemeleri ve öğrenme adına tüm çabalarını sarf etmeleri antrenörlerin bu haklı gururunu arttırıyor. Jimnastik hocası Ayşegül Gemici miniklerle birebir iletişimin en fazla olduğu branşlardan biri olan jimnastiğe ilgi duyulmasının kendisini çok gururlandırdığını ifade ederken, eğitim verdiği öğrencilerin jimnastik disiplini ile geleceğe hazırlanıyor olmasının onlar açısından büyük avantaj olduğunu, sporun sağlıklı bir yaşamın yanı sıra, disiplin ve ahlakı da fazlasıyla geliştirdiğini vurguluyor.
Jimnastik Antrenörü Ayşegül Gemici’nin
eğitmenliğinde devam ediyor
Gemici nezaretindeki çocuklar, yaşlarına ve yeteneklerine göre ayrılıyor. Gruplarla yapılan antrenmanlar miniklerin kas gelişimi, kas esnekliği, eklem güçlenmesi, eklem açıklığı ve motorik özelliklerin gelişimi açısından büyük önem taşıyor. Bu temel sporu ücretsiz olarak tüm çocukların yapmasını ve jimnastik sporunun gerçek anlamda tanımaları için herkesi davet eden Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, devam eden sporlara da ilginin büyük olduğunu bildirdi. Çocukların temel gelişimlerinin spor yaparak daha iyi olacağını ve sağlık bir yaşam için sporun şart olduğunun altını çizdi. Çocukların rekabeti gerçek anlamda öğrendikleri ve birbirleriyle uyum sağlayarak sosyal anlamda da gelişmelerini sağlayan bu spor dalları, aynı zamanda çocukların takım çalışması, hızlı düşünme yeteneği, kıvraklık ve vücutlarını tanımaları açısından da son derece önemli olduğunu belirtiler.
“Hepsi ile ayrı ayrı ilgi gerekiyor”
Jimnastik Antrenörü Ayşegül Gemici ise jimnastiğin çok özen gösterilmesi gereken bir spor olduğunu, çok fazla dikkat gerektiğini belirterek; "Diğer spor branşlarına nazaran jimnastik sporu yeni başlayanlar açısından büyük dikkat gerektiriyor. Vücut esnekliğinin ve eklemlerin çok fazla ön planda olduğu bu sporda, ani hareketlerden kaçınmamız ve hareketi hangi şekilde yapacağımızı çok iyi bilmemiz gerekiyor. Bunun yanında söz konusu birde çocuklar olunca, yaptığımız iş çok daha fazla dikkat gerekiyor. Onların vücutlarını kontrol etmenin yanı sıra, onları geliştirmemizde gerekiyor. Hal böyle olunca, tüm çocuklarımızla tek tek ilgilenmek gerekiyor. Onların becerilerini, kapasitelerini, enerjilerini, duyarlılıklarını çok iyi anlayıp, ona göre yetiştirmek gerekiyor. Bir nevi onlara anne şefkati ile yaklaşıp, onları kendi anneleri kadar iyi tanımamız gerekiyor. Jimnastik diğer sporlardan çok daha estetik ve çok daha kıvraklık gerektiren bir spor. Dolayısıyla bu spora başlayacak olanların çocuk yaşta başlamalarını öneriyoruz. Çünkü vücudun en esnek olduğu dönemler 4-9 yaş arası oluyor. Tüm çocuklarımızı iyi birer sporcu yapmanın yanı sıra, onların toplumda iyi birer birey olmalarını istiyoruz. Çünkü sporun en temel kuralı, ahlaktır. Çocuklarımızı bu şekilde yetiştirip, onların hayatlarını bu şekilde yönlendirmelerini temenni ediyoruz" şeklinde ifade etti.
Aileler“Sporla gelişen çocuk her zaman bir adım önde”
Ayşenur Taşbakan Spor Salonu'nda çocuklarını izlemeye gelen veliler ise, antrenörlerin çocuklara çok ılımlı yaklaştığını, işlerini gerçekten severek yaptıklarını söyleyerek; "Özellikle spor anlamında küçük çocuklarla baş etmek çok zordur. Burada çocuklarımızı emanet ettiğimiz hocalarımız işlerini layıkıyla ve severek yaptıkları için, içimiz çok rahat. Çocuklarımıza yaklaşımları, öğretme tarzları gerçekten onların bu işi ne kadar severek yaptıklarını gösteriyor. Benim tavsiyem tüm velilerin yeteneklerine göre çocuklarını bir spor branşına yazdırmaları. Çünkü sporla gelişen çocuk her zaman bir adım önde oluyor" şeklinde memnuniyetlerini dile getirdiler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol