Görevine başlayan Meclisten, Vali Bilgin'e ziyaret

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından yeni seçilen ve göreve başlayan Kırklareli İl Genel Meclis Üyeleri dün Kırklareli Valisi Osman Bilgin'i ziyaret ettiler. Gerçekleşen ziyarette Vali Bilgin, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından yeni seçilen ve göreve başlayan Kırklareli İl Genel Meclis Üyeleri’ne görevlerinde başarılar diledi…

31 Mart 2019 Pazar günü gerçekleşen yerel seçimlerin ardından Kırklareli İl Genel Meclisi 15 Nisan Pazartesi günü "işbaşı" yapmış, görevine başlamıştı. Bu kapsamda Aydın Karakoç Başkanlığındaki Meclis, dün yapılan dördüncü birleşimin ardından saat 12.00'de Kırklareli Valisi Osman Bilgin'i makamında ziyaret etti. Vali Bilgin ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, seçilen ve görevine başlayan Meclis üyelerini tek tek tebrik etti ve görevlerinde başarılar diledi. İl Genel Meclis üyeleri de şükranlarını sundu. Ziyarette Valilik, Meclis, İl Özel İdaresi'nin bir uyum içerisinde çalışarak yeni dönemde güzel çalışmalara imza atılacağının da vurgusu yapıldı.
Dördüncü birleşim gerçekleştirildi
Kırklareli İl Genel Meclisi Nisan ayı dördüncü birleşimini dün gerçekleştirdi. Saat 11.00’de Aydın Karakoç Başkanlığından toplanan Meclis, ilk olarak; “İl Özel İdaresinin 08/04/2019 tarih ve 4381 sayılı yazısı ile İl Özel İdaresinde görev yapan kamu görevlilerine 01/04/2019 tarihinden geçerli olmak üzere "Sosyal Denge Tazminatı" ödenmesi ve ödenecek sosyal denge tazminatı tutarının belirlenmesi için İl Özel İdaresinde yetkili sendika ile toplu sözleşme imzalamak amacıyla İlimiz Valisine yetki verilmesi” konusunu görüştü. Bu gündem maddesi CHP Grup Başkanı Aptullah Mutluer ve AK Parti Grup Başkanı Nihat Sağlam’ın “İdareden geldiği şekliyle kabulü” yönünde teklif vermelerinin ardından oy birliği ile kabul edildi.
Daha sonra Demirköy’de çilek ve ahududu ekilmesi yönündeki projelerin bir an önce hayata geçirilmesini içeren konunun gündem maddesi olarak görüşülmesi oya sunuldu. Meclis önümüzdeki süreçte bu gündem maddesini de masaya yatıracak.
Ardından Kırklareli İli Merkez İlçesi, Çukurpınar Köyü, 109 ada 73 parsel numaralı taşınmaz üzerinde "Tarım ve Hayvancılık Tesis Alanı" amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması teklifi görüşüldü. Konu İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.
Gündemin 4. maddesinde ise; İl Özel İdaresinin 28/03/2019 tarih ve 4000 sayılı yazısı ile Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü altında bulunan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ait 06.1 Mamul Mal alımları tertibinde bulunan 1.475.000,00-TL. ödeneğin harcamaları Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapıldığından Genel Sekreterlik altına alınmasına ihtiyaç duyulmuş olup, Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü altında bulunan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ait toplam 1.475.000,00-TL. ödeneğin alınarak, Genel Sekreterlik altında aynı amaçla kullanılmak üzere aktarılması teklifi görüşüldü. Bu madde de İl Özel İdare’den geldiği şekliyle kabul edildi.
Sonrasında ise İlimiz Babaeski İlçesi Oruçlu Köyü Köy yerleşik alanının yeniden tespit edilmesi teklifi ile Kırklareli ili Lüleburgaz ilçesi, Tatarköy Köyü, 2065 parsel numaralı taşınmaz üzerinde "Tarım ve Hayvancılık Tesis Alanı" amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması teklifi gündeme geldi. Bu konular da oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna incelenmek üzere havale edildi.
Gündemin bir sonraki maddesinde; İl Özel İdaresinin 29/03/2019 tarih ve 4032 sayılı yazısı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü altında Okul Mefruşat Alım Giderleri tertibinde bulunan mevcut ödenekten, Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Vize İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı temel eğitim okullarının okul mefruşat alım giderlerinde kullanılmak üzere toplam 240.000,00-TL. Ödeneğin, söz konusu ilçelerdeki okulların ihtiyaç duyulan tertiplerine aktarılması teklifi görüşüldü. Söz konusu teklif İdareden geldiği şekliyle kabul edildi.
Gündemin sekizinci maddesinde, İl Özel İdaresinin 29/03/2019 tarih ve 4055 sayılı yazısı ile Kırklareli İli Merkez İlçesi, Karahamza Köyü, 103 ada 8 parsel numaralı taşınmaz üzerinde "Turizm Alanı" amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve "Sağlık Odaklı Tatil Köyü" amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması teklifinin görüşüldü. Yine ardından görüşülen dokuzuncu maddede de; Kırklareli İli Merkez İlçesi, Demircihalil Köyü, 131 ada 12 parsel numaralı taşınmaz üzerinde "Turizm Alanı" amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve "Sağlık Odaklı Tatil Köyü" amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması teklifinin masaya yatırıldı. Bu iki gündem maddesi de İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi. Geriye kalan gündem maddeleri ise bugün yapılacak son birleşimde görüşülecek. Meclis, Nisan ayı son birleşimini bugün saat 10.30’da gerçekleştirecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol