Gönüller bu kez Yayla Mahallesi’nde bir araya geldi

AK Parti Kırklareli Teşkilatı’nın verdiği iftar yemeklerinde son durak bu kez Yayla Mahallesi oldu.  Yayla Parkı’nın dört bir yanına kurulan masalarda bir araya gelen mahalle sakinleri,  AK Partili kadrolarla buluştu.  İl Başkanı Alper Çiler, Milletvekili ve 1. Sıra Milletvekili Adayı Selahattin Minsolmaz ve parti teşkilatının hazır bulunduğu iftarda birlikte oruçlar açıldı, dualar edildi. Mahalle sakinlerine hitap eden Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Türkiye dışında İslam coğrafyasının durumunun ortada olduğunu belirterek istikrarın devam için destek istedi.
AK Parti Kırklareli Teşkilatı’nca verilen iftar yemeklerinin Ramazan Bayramı öncesi son durağı Yayla Mahallesi oldu. AK Parti Kırklareli Milletvekili ve 1. Sıra Adayı Selahattin Minsolmaz, İl Başkanı Alper Çiler, Merkez İlçe Başkanı Can Cafer Toklucu, İl Kadın Kolları Başkanı Aslı Karakahya ve İl Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya’nın katıldığı iftarda Yayla Mahallesi sakinleri ile birlikte sokaklara kurulan masalarda iftar açıldı, dualar edildi. İl Başkanı Alper Çiler’in iftar öncesi iftara gelen Yayla Mahallesi sakinlerine katıldıkları için teşekkür etmesi ve hayırlı iftarlar dilemesi ile başlayan yemeği, edilen dualar izledi. İftar yemeğinin ardından Milletvekili Selahattin Minsolmaz, bir konuşma yaptı. Yayla Mahallesi’nde olmaktan ve mahalle sakinleri ile iftar açmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Minsolmaz, Ramazan ayının önemine işaret ederek, “Ramazan ayının başı rahmet, ortası mağfiret sonu da cehennem azabından kurtuluş ayı.  Bu ay içerisinde insanlar sadece oruç tutup kendilerini aç bırakmıyorlar. Yokluk içindeki insanlarında halini anlamaya çalışıyorlar. Zekatı, fitresi, sadakası ve yardımlaşma ile bir araya geliyorlar” dedi.
İkinci dönem için adayız
Yayla Mahallesi’nin Kırklareli’nin en eski mahallelerinden bir tanesi olduğunu belirten Minsolmaz, mahallede hem Belediye hem de Kırklareli Valiliği önemli restorasyonlar gerçekleştirdiğini kaydetti.
Yayla’nın insanları ile de çok özel bir yeri olduğunu dile getiren Minsolmaz, “Bu mahallenin insanları da çok güzel. Birbirleri ile dayanışmayı, kardeşlik ve barış çerisinde düğünleri ve cenazelerinde böyle ortamlarda, bayramlarda bir olmayı çok iyi bilen bir mahalle. Bende bu mahallenin bir çocuğu olarak Allah nasip etti bir dönem milletvekilliği yaptık, şimdi ikinci dönem için AK Parti 1. Sıra Milletvekili Adayıyız” diye konuştu.
İstikrarın sürmesi için…
Mübarek Ramazan ayının mübarek bir günle Bayrama kavuşacağını dile getiren Minsolmaz, sözlerini şöyle sürdürdü;
“Yarın (bugün) arefe günü Cuma günü de bayrama hep beraber idrak edeceğiz. Gittiğim bütün iftarlarda hep söyledim; bütün İslam coğrafyasında Ramazanı belki de en güzel kutlayan ülkelerden bir tanesiyiz. Allah’a şükürler olsun ki; ülkemizde zenginlik var, bereket var, barış var, huzur var. Bu huzur ve barış sayesinde iftarlarımızı, terafihlerimizi, oruçlarımızı ve zekatlarımızı yapabiliyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Birlik ve beraberlik olmadıktan sonra ülkede huzur, barış olmadıktan sonra dinide yaşamak zor her türlü ibadeti yapmak zor. Bakın Suriye’ye, bakın Filistin’e, bakın Türkiye dışındaki orta doğuya. Bütün hepsinde sıkıntı var. Sıkıntı olduğu zaman her şeyde sıkıntı oluyor. Onun için önümüzdeki 24 Haziran seçimlerin hemşerilerim çok büyük önemi var. Ben bu seçimde Yayla Mahallesi’nin, Demirtaş Mahallesi’nin değerli insanlarının, komşularımızın hem Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında hem de kardeşiniz Selahattin Minsolmaz’ın yanında olacağından hiçbir şüphem yok. Allah ülkemizde olduğu gibi bütün İslam coğrafyasına bolluk, bereket, barış ve huzur versin.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol