Göletler ve Su Ürünleri Komisyonu; 2019 Yılı Yatırım ve Çalışma Programı Taslağını hazırladı

Kırklareli İl Genel Meclisi Kasım ayı 16’ıncı birleşimini gerçekleştirildi. 2 maddenin görüşüldüğü birleşimde Göletler ve Su Ürünleri Komisyonu 2019 Yılı Yatırım ve Çalışma Programı Taslağını açıkladı. Taslakta il merkezi ve ilçelerinde 2019 Yatırım ve Çalışma Programı kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan projeler yer aldı.

22 Kasım Perşembe yapılan birleşime Saffet Üresin başkanlık etti. Tutanak özetlerinin kabulünün ardından gündeme geçildi. Verilen önerge ile 2 ve 6 no’lu maddelerin yeri değiştirildi.
2 no’lu madde olarak görüşülen Göletler ve Su Ürünleri Komisyonu 2019 Yılı Yatırım ve Çalışma Programı Taslağını Seyhan Delioğlu okudu. Delioğlu, “Komisyonumuz; 2019 yılı Yatırım ve Çalışma Programına alınacak olan Kapalı Sistem Sulama Göleti, HİS Göleti yapımı ve mevcut olan HİS Göletlerinin temizliği ile ilgili komisyonumuzca hazırlanan 2019 yılı yatırım ve çalışma programı listesi aşağıya çıkarılmıştır. 2019 Yılı Yatırım ve Çalışma Programı, Göletler ve Su Ürünleri komisyonunca İşbu rapor Meclisimizin bilgisine ve takdirlerine arz olunur” dedi.
H.İ.S Göletleri
Raporda H.İ.S Göletleri yer alan projeler; Merkez’de Dokuzhöyük H.İ.S göleti yapımı, Geçitağzı H.İ.S göleti yapımı, Yoğuntaş H.İ.S göleti yapımı ve Koyunbaba H.İ.S göleti temizliği olarak belirlenirken, Lüleburgaz’da Celaliye H.İ.S göleti yapımı planlanıyor. Babaeski’de Karahalil H.İ.S göleti temizliği, Demirköy’de Avcılar H.İ.S göleti yapımı ile Beğendik H.İ.S göleti yapımı planlanıyor. Pehlivanköy’de ise tek proje olarak merkeze 2 adat H.İ.S göleti yapımı düşünülüyor. 5 proje ile Kofçaz Göletler ve Su Ürünleri Komisyonunun H.İ.S göleti yapımında en çok proje hayata geçireceği ilçe durumunda. Kofçaz’da Ahmetler, Karaabalar, Merkez, Kula ve Malkoçlara H.İ.S göleti yapımı planlanıyor.
Göletten Sulama Projeleri
Komisyonun göletten sulama konusunda projeleri şu şekilde; Merkez’de Çukurptnar Yerüstü Sulama Tesisi Onarımı, Lüleburgaz’da Ayvalı (Akandere) Göleti Kapalı Sistem Sulama Tesisi, Celaliye Göleti Kapalı Sistem Sulama Tesisi, ErtuğrulGöleti Kapalı Sistem Sulama Tesisi, Karaağaç Göleti Kapalı Sistem Sulama Göleti, Pınathisar’da Ataköy Yerüstü Sulama Kanalı, Vize’de 2- Kömürköy Sulama Benti ve Kanalları Onarımı, Babaeski’de Çavuşköy Göleti Kapalı Sistem Sulama Tesisi, Ertuğrul YAS (yer altı suyu sondaj) Kapalı Sis. Sulama Tesisi, Karacaoğlan Göleti Kapalı Sistem Sulama Tesisi, Oruçlu Göleti Kapalı Sistem Sulama Tesisi, Osmaniye Göleti Kapalı Sistem Sulama Tesisi.
Pehlivanköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına
3 hayırsever üye seçildi
Meclis son maddesinde Pehlivanköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına 3 hayırsever üye seçilmesi ile ilgili madde görüşüldü. CHP Grubu; Neziha Pekcan, Erdem Dal ve Hüseyin Er isimlerini önerirken, AK Parti Grubu ise Ali Osman Kavakoğlu, Kadriye Yörük ve Mehmet Ali Peker isimlerini önerdi. Yapılan oylama sonrasında 12’ye 9 oy alarak; Neziha Pekcan, Erdem Dal ve Hüseyin Er Pehlivanköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına hayırsever olarak seçildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol