Göktürk Turna Altın Madalyanın Sahibi Oldu

6.Taekwondo Dünya Başkanlık Kupası, 15-23 Eylül 2021
Tarihleri Arasında İstanbul'da gerçekleştiriliyor. İlimizden 7 sporcunun hem Kırklareli’ni hem de ülkemizi temsil ettiği
turnuvada; sporcularımızın madalya haberleri gelmeye
başladı. Şimdiye kadar 1’i altın,1’i bronz olmak üzere 2 madalyayı ilimize getiren sporcular başarılı bir grafik çiziyorlar. Kırklareli Gençlik Spor Kulübü sporcusu Göktürk Turna milli takım formasıyla rakiplerini geride bırakarak turnuvayı zirvede tamamladı ve yıldızlar kategorisinde altın madalyanın sahibi oldu. Göktürk Turna’nın yanısıra gururlarımızdan Şefika Çakal
da Gençler 59 kg kategorisinde bronz madalyayı ilimize getirdi. Kırklareli Gençlik Spor Kulübü antrenörü aynı zamanda bu t
urnuvada Milli Takım Antrenörlüğü görevini yürüten Gökhan Yeşil, sosyal medyadan müjdeli haberi Kırklareli Halkıyla paylaştı.

İlimizi hem ulusal hem de uluslararası alanda başarı ile temsil eden tekvando sporcuları bu kez de 6. Dünya Başkanlık Kupasında adlarını altın harfler ile yazdırdı. Kırklareli’nden 7 sporcunun milli takımda mücadele ederek başarı aradığı 6. Dünya Başkanlık Kupasında 5. Gün geride kaldı.
15-23 Eylül 2021 Tarihleri Arasında İstanbul'da gerçekleştirilen turnuvaya ilimizden Kırklareli Gençlik Spor Kulübünde mücadele eden Irmak Karaca Eylül Burçak Demir, Ecenur Yıldızdal, Göktürk Turna,Rümeysa Nur Ergin, Şefika Çakal ve Şevval Çakal katılım sağladı.
2 Madalya İlimize Geldi
Turnuvanın 4.gününde Gençler 59 kg kategorisinde mücadele eden Şefika Çakal bronz madalya kazandı.Kırklareli Gençlik Spor Kulübü antrenörü aynı zamanda bu turnuvada Milli Takım Antrenörlüğü görevini yürüten Gökhan Yeşil, Şefika Çakal’ın başarısı hakkında konuşarak; “Milli Sporcumuz Şefika Çakal 59 kg’da 3.olarak bronzmadalya kazanmıştır. 15-22 Eylül tarihlerinde 6. WT Başkanlık Kupası İstanbul'da gerçekleştiriliyor. 30 ülkeden 1400 sporcunun katılım sağladığı turnuvanın 4.gününde Gençler 59 kg kategorisinde Milli Sporcumuz Şefika Çakal 3. olarak, bronz madalya kazandı ve kürsüde yer aldı. Sporcumuzu tebrik eder, başarılarının devamını dileriz” dedi.
Etkinliğin 5.gününde yıldızlar kategorisinde yarışan Göktürk Turna tatamiye çıktı. Göktürk Turna, karşılaştığı rakiplerini mağlup ederek zirveyi kimseye bırakmadı. Altın madalyayı hem Kırklareli’ne hem de Türkiye’ye kazandırdı.
“Kendilerine çok güveniyorduk,
bu güveni de boşa çıkarmadılar”
Gökhan Yeşil sporcularına çok güvendiğinin altını çizerek; “Sporcularımız üst düzeyde çalışma disiplinine ve iş ahlakına sahipler. Şehrimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek adına çok yoğun bir tempoda çalıştılar. Kendilerine çok güveniyorduk, bu güveni de boşa çıkarmadılar. Sporcularımız tatamide ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar. Bundan önceki dönemde uluslararası arenada aldığımız başarılar bunun en önemli göstergesi. İlimizin adını başarılarla duyurmaya, milli takıma sporcu kazandırmaya ve bu doğrultuda çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Antrenör Gökhan Yeşil, kazandıkları başarılarla gündemde kalarak büyümeye ve gelişmeye devam ettiklerini belirterek; "Planlı ve programlı çalışma ile ortaya koyduğumuz performans ve başarı göz ardı edilemez. Kırklareli halkı da ulusal ve uluslararası arenada bizleri temsil eden çocuklarımızın başarısını takdir etmeli" şeklinde konuştu. (Ö.Gönültaş)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol