Göktaşı hafta sonunun gişe lideri oldu

Çekimleri Kırklareli’nin Armağan Köyü’nde gerçekleşen, Şafak Sezer’in başrolünde oynadığı Göktaşı filmi hafta sonunun en çok izlenen filmi oldu. 28 Eylül’de vizyona giren film, ülke genelinde 103.470 kişi tarafından izlenirkenir, Kırklareli’nde ise 765 kişi tarafından izlendi. 386 salon tarafından gösterilen Göktaşı, 1.348.158 Türk lirası hasılat elde etti.

Göktaşı filmi ile birlikte aynı gün vizyona giren Küçük Ayak 57.952, Kayıp Aranıyor 19.978, Eski Evdeki Büyülü Saat 16.489, İstikamet: Düğün 6.749, Karanlıkla Karşı Karşıya 6.166, Cesur Savaşçılar 5.160, Üç Tepe 671, Gece Dünyayı Yuttuğunda 283, Halef 275, Aile Oyunları 184, Dokunma Bana ise 31 kişi tarafından izlendi. Hafta sonu vizyonda olan 20 Türk filmi toplamda 192.306 kişi tarafından izlenirken, vizyonda olan 29 yabancı film 242.603 kişi tarafından seyredildi. Hafta sonu sinema salonları toplamda 434.909 sinemaseveri ağırladı.
Turkuaz Medya Grubu ve Sinehane tarafından hazırlanan filmin yönetmen koltuğunda Caner Erzincan oturuyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise; Şafak Sezer, Ayhan Taş, Bülent Çolak, Tuna Orhan, Ceyhun Fersoy, Sinan Çalışkanoğlu, Mehmet Esen, Yılmaz Gruda, Nilay Toprak yer alırken filmin senaryosunu Caner Erzincan ve Bekir Kerem Kurt kaleme aldı. Yaşanmış bir Türkiye olayından esinlenilerek senaryosu yazılan ve uzun bir arayıştan sonra sanat yönetmenleri ve yapımcıların çok beğendiği Armağan Köyü’nde çekilmesi kararlaştırılan film, Kırklareli’nin tanıtımına büyük bir katkı sağladı. Göktaşı filminin çekimleri 13 Temmuz’da başlamış ve yaklaşık 1 ay sürmüştü. Filmin konusu ise şöyle: Trakya’da Günebakan Köyü’nde yaşayanların en büyük derdi kuraklıktır. Kuraklıktan kurtulmanın yollarını arayan köy halkı, yağmur duasına çıkmaya karar verir. Dualar edilir edilmez tüm gözler semaya çevrilir. Herkesin gözü yağacak yağmurdadır. Fakat onlar beklediklerinden bambaşka bir şeyle karşılaşır. Gökten yağmur yerine göktaşı parçaları düşer. Herkes şok içerisindedir. Amerikalı, Alman ve Rus ajanlar inceleme yapmak için köye akın etmeye başlarlar ve incelemek için köylülerden aldıkları göktaşı için ciddi bir ücret öderler. Köyün muhtarı İsmet ise bu işten yararlanmaya kararlıdır ve çeşitli kurnazlıklarla halkın sattıklarından bağış toplar. Halk bir yandan ajanlara yüksek fiyatlarla göktaşını satmaya çalışırken bir yandan da muhtarın yaptığı kurnazlıklarla uğraşır. Bu sırada muhtarın şarkıcı olma hayalleri kuran oğlu Bahadır, köye haber yapmaya gelen muhabir Ceylan’a gönlünü kaptırır. Günebakan Köyü bu zamana kadar böyle bir curcuna yaşamamıştır.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol