Göktaşı filminin galası yapıldı

Çekimleri Kırklareli’ne bağlı Armağan Köyü’nde gerçekleşen ve başrolünde Şafak Sezer’in oynadığı Göktaşı filminin galası, önceki akşam İstanbul’daki Kanyon AVM’de gerçekleştirildi. Galaya tüm oyuncu kadrosunun yanı sıra, Kırklareli’nden Vali Osman Bilgin ve eşi, Armağan Köyü Muhtarı Recep Dal ve organizatör Ramazan Akcan da davetli olarak katıldı.

Bugün tüm Türkiye’de gösterime giren filmin galası oldukça eğlenceli geçti. Gece boyunca hem gazetecilerin sorularını yanıtlayan, hem de oyuncu arkadaşlarıyla sohbet eden Şafak Sezer’in oldukça keyifli olduğu gözlendi. Filmin galasına gelenler arasında sanat dünyasından çok sayıda tanınmış isim de vardı. Filmin kadrosundan Ayhan Taş, Bülent Çolak, Mehmet Esen, Yılmaz Gruda, Ceyhun Fersoy ve Nilay Toprak gecenin yıldızları arasındaydı.
Yaşanmış bir Türkiye olayından esinlenilerek senaryosu yazılan ve uzun bir arayıştan sonra sanat yönetmeni ve yapımcıların çok beğendiği Armağan Köyü’nde çekilmesi kararlaştırılan film için, köyde 1 ay boyunca set kuruldu. Ağustos ayı süresince köyde ve Kırklareli’nde konaklayan oyuncu kadrosu, burada eğlenceli zamanlar geçirdi.
Montajı kısa sürede tamamlanan filmin galasına davetli olan giden Armağan Muhtarı Recep Dal; “Köyümüzle ilgili yaptığımız çalışmaların en güzel meyvalarından birisini bu akşam aldık. Göktaşı filminin Armağan’da yapılması ile hem köyümüzün, hem de ilimiz Kırklareli’nin tanıtımı İstanbul’da sinema sektöründe ve sanat dünyasında bir kez daha gündeme geldi. İlimizi ve köyümüzü tanıtmak için gayretlerimiz devam edecek. Köyümüzün daha da güzelleşmesi için projelerimiz sürüyor” diye konuştu.
Göktaşı filminin yönetmen koltuğunda oturan Caner Erzincan, senaryonun da sahibi. Filmin konusu ise şöyle: Trakya’da Günebakan köyünde yaşayanların en büyük derdi kuraklıktır. Kuraklıktan kurtulmanın yollarını arayan köy halkı, yağmur duasına çıkmaya karar verir. Dualar edilir edilmez tüm gözler semaya çevrilir. Herkesin gözü yağacak yağmurdadır. Fakat onlar beklediklerinden bambaşka bir şeyle karşılaşırlar. Gökten yağmur yerine göktaşı parçaları düşer. Herkes şok içerisindedir. Amerikalı, Alman ve Rus ajanlar inceleme yapmak için köye akın etmeye başlar ve incelemek için köylülerden aldıkları göktaşları için ciddi ücret öder. Köyün muhtarı İsmet ise bu işten yararlanmaya kararlıdır ve çeşitli kurnazlıklarla halkın sattıklarından bağış toplar. Halk bir yandan ajanlara yüksek fiyatlarla göktaşlarını satmaya çalışırken bir yandan da muhtarın yaptığı kurnazlıklarla uğraşır. Bu sırada muhtarın şarkıcı olma hayalleri kuran oğlu Bahadır, köye haber yapmaya gelen muhabir Ceylan’a gönlünü kaptırırı. Günebakan köyü bu zamana kadar böyle bir curcuna yaşamamıştır.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol