Göktaşı, Kırklarelililer ile de buluşacak

Kırklareli’nin tek sineması By Prestige Sinema’da yarın yeni filmler gösterime girecek. Değişimin son gününde kaçırdığınız takdirde üzüleceğiniz filmler olduğunu düşünerek sizleri bu konuda bilgilendirmek istedik. Dün gece İstanbul’da galası yapılan ve çekimleri ilimize bağlı Armağan Köyü’nde gerçekleşen Göktaşı filminin yeni haftada izleyici ile buluşması bekleniyor. İşte gösterimdeki filmler ve konuları:
Bücür
Zamanını bilgisayarın başında geçiren, ultra zeki bir çocuk olan Umut tam bir bilgisayar dehasıdır. Annesini hiç görmeyen ve onun kim olduğunu merak eden Umut, onuncu yaşına basmadan önce annesini bulmaya karar verir.
Annesini bulmak için internet ve teknolojiden yardım alan Umut, üstün becerileri sayesinde annesini izine rastlar.
Annesi ile ilgili öğrendiklerinden sonra İstanbul’un yolunu tutan Umut burada bir tesadüf eseri Özge’ye rastlar.
Annesini bulmak için sadece 3 günü olan Umut, Özge ile birlikte kendilerini türlü belaların içinde bulur. Yönetmen koltuğunda Umut Kırca'nın oturduğu Bücür’ün oyuncu kadrosunda Berat Efe Parlar, Seren Şirince, Taner Barlas, Seçkin Özdemir, Dolunay Soysert, Suat Sungur ve Durul Bazan gibi isimler yer alıyor.
Sorma Neden?
Yağmur ile Kayhan evlilik hazırlığındadır. Fakat çevrelerinden kimse bu düğünün gerçekleşmesini istemez. Kaynana ve görümceler Yağmur’u beğenmez ama Kayhan’a söz geçiremezler. Aşkını kalbine gömmeyi başaramamış gelinin eski sevgilisi ise bir umutla çıka gelir. Kimsenin istemediği düğün gecesinde herkesi şok eden bir şey olur. Damat ortadan kaybolur. Kayıp damadı bulmaya çalışan polisler, Kayhan’ın arkadaşları, borçluları, yaşadığı mahallenin esnafı ve ailesini sorguya çeker. Tolga Baş'ın yönettiği “Sorma Neden?" filminde Burak Satıbol, Derya Şensoy ve Toygan Avanoğlu oynuyor.
Dehşetin Yüzü
Romanya'daki bir manastırda yaşayan genç bir rahibenin intihar etmesi, sorunlu geçmişinin etkisinden kurtulamayan bir rahip ile nihai yeminini etmenin eşiğindeki bir çırak Vatikan tarafından bölgeye gönderilir. İkilinin amacı olayı araştırmaktır. Ancak birlikte, manastırın korkunç sırrını keşfederler. Filmin yönetmen koltuğunda Corin Hardy oturuyor. Başrollerini ise Demian Bichir ve Taissa Farmiga üstleniyor.
Predetör
Küçük bir çocuğunun yaptığı yanlışlık, evrenin en ölümcül avcıları olan Predator ırkının gezegene geri dönmesine neden olur. Onlar artık hiç olmadığı kadar güçlü, zeki ve ölümcüldür. Irk kendilerini diğer türlerden topladıkları DNA örnekleri ile oldukça geliştirmiştir. İnsanlık büyük bir tehlike ile karşı karşıyadır. İnsan ırkının sona ermesini ise sadece eski askerler ve hoşnutsuz bir fen öğretmeninden oluşan uyumsuz bir ekip engelleyebilir.
Filmin yönetmenliğini “Kiss Kiss Bang Bang”, “Iron Man 3” ve “İyi Adamlar / The Nice Guys” filmleriyle tanınan Shane Black üstlenmiş durumda. Filmin oyuncu kadrosunda “Game of Thrones”tan tanıdığımız Alfie Allen, “The Handmaid's Tale”de boy gösteren Yvonne Strahovski,, “Narcos”un yıldızı Boyd Holbrook, Olivia Munn, “Ay Işığı / Moonlight”tan tanıdığımız Trevante Rhodes, Keegan-Michael Key, “Hung” dizisi ile 3 kere Altın Küre’ye aday gösterilen Thomas Jane, Jacob Tremblay, Oscar adayı Edward James Olmos ve Altın Küre ödüllü Sterling K. Brown gibi isimler bulunuyor.
Göktaşı
Kırklareli’nde bu hafta çekimleri Armağan Köyü’nde gerçekleştirilen Göktaşı filminin gösterime girmesi bekleniyor. 4 hafta boyunca Armağan’da konaklayan ekip, köylülerin de oynadığı film çekimlerini büyük bir titizlikle gerçekleştirdi. Dün gece İstanbul Kanyon’da galası yapılan filmin, Armağan Köyü’nde de özel bir gala programı ile taçlandırılması düşünülüyor. Göktaşı filminin konusu şöyle: Trakya’da Günebakan köyünde yaşayanların en büyük derdi kuraklıktır. Kuralıktan kurtulmanın yollarını arayan köy halkı, yağmur duasına çıkmaya karar verir. Dualar edilir edilmez tüm gözler semaya çevrilir. Herkesin gözü yağacak yağmurdadır. Fakat onlar beklediklerinden bambaşka bir şeyle karşılaşırlar. Gökten yağmur yerine göktaşı parçaları düşer. Herkes şok içerisindedir. Amerikalı, Alman ve Rus ajanlar inceleme yapmak için köye akın etmeye başlar ve incelemek için köylülerden aldıkları göktaşları için ciddi ücret öder. Köyün muhtarı İsmet ise bu işten yararlanmaya kararlıdır ve çeşitli kurnazlıklarla halkın sattıklarından bağış toplar.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol