Göçmenler Yemişlere ve Ekili Alanlara Zarar Vermeye Başladı

Günden güne artan bir problem haline dönüşen sınır köylerimizdeki düzensiz göçmen hareketliliği farklı bir noktaya gidiyor. Yunanistan tarafından soyularak sınırımıza itilen aç bitap göçmenler köylerdeki olgunlaşmamış yemiş ve ekili alanlara zarar vermeye başladı. Whatsapp ihbar hattımıza gelen görsellerde düzensiz göçmenlerin ekili bir ayçiçek tarlasındaki kafaları sırayla kopararak zarar verildiği anlaşılıyor. Buğday hasadı öncesi çiftçileri şimdi mülteci korkusu sardı.

Sivil araçların mülteci taşımasının yeniden yasaklanmasıyla İstanbul’a ulaşmak için yürümek zorunda kalan bazı mülteciler gruplar halinde sınır köylerine akın etmeye başladı. Mülteciler köylülerden araç, çorap ve yiyecek yardımı istiyor, köylüler ise mülteci taşımanın yasak olduğunu ifade ederek sadece çorap ve yiyecek yardımı yapmakla yetiniyor.

BUĞDAY HASADI ÖNCESİ ÇİFTÇİLERİN
YÜREKLERİ AĞIZLARINDA

Whatsapp ihbar hattımıza gönderilen fotoğraflarda bir çiftçi ekili ayçiçek tarlasını dolaşmaya gittiğinde çiçek aşamasındaki ürünlerinin nizami olarak koparıldığını fark etti. Tarlasının bulunduğu güzergahın düzensiz göçmenler tarafından kullanıldığını ifade eden çiftçi aç bitap mültecilerin yiyecek sandığı ayçiçeklerine zarar verdiklerini ifade etti. Diğer yandan sınır köylerinde yol boylarında bulunan daha olgunlaşmamış birçok yemiş ağacının da mülteciler tarafından talan edildiği şeklinde şikayetler arttı. Diğer yandan buğday hasadı öncesi adeta çıra gibi olan buğday başak ve saplarına mülteciler tarafından atılacak bir izmaritin tüm yılın emeğini yok edeceğinden korkan köylü vatandaşlar yürekleri ağızlarında mallarını biran evvel toplamanın telaşına düştü.

TRAFİK GÜVENLİĞİNİ DE
TEHLİKEYE ATIYORLAR

Sınır köyleri ile Uzunköprü yolu arasında gruplar halinde yürüyen mülteciler trafik güvenliğini de tehlikeye atmaya başladı. Kurdu- Gemici- Akçadam- Uzunköprü yolunu aktif kullanan sürücüler, yolu kaplayan mülteci gruplarından ve onlarla pazarlık eden birçok aracın gelişi güzel park etmesinden dolayı dolayı ani fren ve ani direksiyon kırması ile sık sık kaza riski atlattıklarını ifade ediyorlar.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Jandarma geçenlerde otuzunu birden yakalayıp daha fazlaca bir zarar vermelerini engelledi