“Gizli Bir El Çakmak Barajı Projesini Engelliyor!”

İlçemiz başta olmak üzere tüm bölgemizin heyecanla beklediği ve Trakya’nın GAP’ı olarak adlandırılan Çakmak Barajı Projesinin verilen tarihlerin aksine bir türlü bitirilememesine Memleket Partisi İnanç Sülüş sert çıktı. ‘Gizli bir elin’ projeyi engellemeye devam ettiğini vurgulayan Sülüş, projenin siyaset üstü bir konu olduğunu ifade ederek, “derhal tüm kurum kuruluşlarımızla konunun hızlanması için bir yol haritası belirlenmeli ve çalışmalara başlanmalıdır” dedi.

2015 yılında dönemin CHP Edirne milletvekili adayı Erdin Bircan ile birlikte konuyu ulusal basına taşıdıklarının altını çizen Memleket Partisi Uzunköprü İlçe Başkanı İnanç Sülüş, o tarihten bu yana elle tutulur bir gelişme olmadığını söyledi. Sülüş, konu ile ilgili açıklamasında, “6 Haziran 2015 günü Sözcü Gazetesinde çıkan haberde o gün için Milletvekili Adayımız olan Rahmetli Sayın Erdin Bircan ile Çakmak Baraj inşaatını ziyaretimiz konu alınmıştı. Aradan 7 yıl geçmesine rağmen baraj inşaatı bitmiş olsa da yapılma amacı olan sulama faaliyetine tam kapasite ile başlayamamış ve zaman üzülsek te bizleri haklı çıkarmıştır. Tarıma dayalı ekonomisi gün geçtikçe kan kaybeden ilçemizde stratejik öneme sahip barajın hizmet vermeye başlaması ve sulama inşasının hızlandırılması için beyhude çabalardan vazgeçilmeli ve iktidar partisinin insafına bırakılmamalıdır” dedi.

“ÇAKMAK BARAJI SİYASET
ÜSTÜ BİR KONUDUR”

Başkan Sülüş, meselenin siyaset üstü olduğuna dikkat çekerek biran evvel tüm kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin Ankara’ya gitmesi çağrısında bulundu. Gizli bir elin de ilçemiz yatırımlarını engellemeye çalıştığını iddia eden Sülüş, “Hiç vakit kaybetmeden sivil toplum örgütleri ve siyasiler olarak Ankara’ya gidilmeli ve durumun ciddiyetini bir kez daha ilgililere aktarmalıyız. Mikro siyasetçilik yapılarak ilimizde Çakmak Barajından çok sonra yapılan barajlar bile sulama faaliyetine başlamışken ne yazık ki gizli bir el Uzunköprü’müzün kaderini değiştirecek olan barajımıza gelecek yatırımları engellemeye devam etmektedir. Çakmak Barajı ilçemiz için siyaset üstü bir konudur ve derhal tüm kurum kuruluşlarımızla konunun hızlanması için bir yol haritası belirlenmeli ve çalışmalara başlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. gizli el malûm kirli el 09 Haziran 2022 Perşembe 14:25:17

    Bağımsız ülke olarak varolmayı gerektiren tüm milli altyapılar sistematik olarak mahvedilmiş satılmış yağma ve talan edilmiştir onlar yerine milletin vergisiyle peşkeş paralı yollar sülün osman köprüler müşteri hastaneler beş yıldız umumî oteller sarayhaneler zevkhaneler inşa edilmiştir