Giydiği formanın hakkını akıttığı teri ile verdi

Kırklareli’de taekwondoda başarılar bitmek bilmiyor. Duygu Kasırga, elde ettiği başarılar ile birlikte Kırklareli’nin adını duyurdu. Duygu Kasırga, 5.Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nda 49 kg Genç Bayanlar Kategorisinde tatamiye çıkan taekwondocu Duygu Kasırga, ülkemize gümüş madalya kazandırdı.

10-14 Şubat 2018 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen 5.Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nda 45 ülkeden 2400 sporcunun katıldığı 5.Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nda 1.günde Şefika Çakal altın madalya, ikizi Şevval Çakal bronz madalya kazanarak ilimizin gururlandırdı.
Haber Kasırga’dan geldi
Turnuvanın 2.gününde bir güzel haber de Duygu Kasırga’dan geldi. Kasırga, 49 kg Genç Bayanlar Kategorisinde gümüş madalya kazandı. Başarısının sevincini Afrin’e selam çakarak gösteren Duygu Kasırga, bu sonuçla Atina’da yapılacak şampiyonada yerini ayırtmış oldu.
“Mücadele ve emek için sonsuz şükranlarımızı
sunuyoruz”
Ergin Spor Kulübü Başkanı Gökhan Yeşil, sporcusuna teşekkürlerini şu sözlerle sundu. Yeşil “Bizler Kırklarelili taekwondocular olarak çok büyük bir aileyiz ve her sporcumuz bu büyük ailenin birer ferdi. Dolayısıyla sen, ben ya da o diye bir kavram yok. Her anlamda "BİZ" varız. Bunun bilincine varan, bununla birlikte hareket eden her sporcumuz da onun için en iyiyi planladığımızın farkına varıyor. Bu tabloya bir de aileler eklenince, aslında başarının temelleri kendiliğinden atılmış oluyor. Bizler Ergin Spor Kulübü olarak, gelecekte ne yapacağımızı, nasıl bir proje izlememiz gerektiğini her zaman sporcularımızın hayalleri, hedefleri ve istekleri doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Şefika Çakal, bu kutsal formanın altında tüm çabasını ortaya koydu. Hepimizin gördüğü gibi iyide bir sonuç aldı. İnşallah gelecek sene daha çok çalışarak daha fazlasını elde edecek. Ona bu göstermiş olduğu mücadele ve emek için sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerini kullandı.
“Hedeflerimizin peşinde
koşuyoruz”
“Ergin Spor Kulübü olarak, Kırklareli taekwondosu adına 10 sporcu ile uluslararası alanda bugüne kadar en yüksek katılımı sağladık. Bu ilki de sporcularımızla birlikte başarmak bizlere nasip oldu. 2018 yılında Şubat ayı itibari ile Milli Takımlara 6 sporcu verdik. 1 Altın,1 Gümüş ve 2 Bronz ile 2018’de önemli bir başlangıcı gerçekleştirdik. Hedefimiz önce ATİNA ardından AVRUPA ve DÜNYA ŞAMPİYONASI olacak. “Çocuklarımız çok çalışarak mükemmel işler yapıyor, Ülkemizin, ilimizin ve kulübümüzün onur ve gurur kaynağı oluyorlar. Kırklareli halkının takdirini hak ediyorlar. Çocuklarımızın başarılarını anlatmaya duyurmaya gündemde tutmaya çalıyoruz elimizden geldiği kadar’’ dedi.
“Milli formamızı temsil edeceğiz”
Atina'da yapılacak olan Başkanlık Kupası’na katılma hak kazandıklarını belirten Yeşil, “47 kg sporcumuz Şefika Çakal, kategorisinde tüm rakiplerini final müsabakasında da Alman rakibini geride bırakarak ‘’Altın Madalya’ya uzandı. 51 Kg sporcumuz Şevval Çakal, yarı final müsabakasında Alman rakibi karşısında 8-6 geriye düşerek Bronz Madalya’nın sahibi oldu. Altın Madalya kazanan Şefika Çakal ve Bronz Madalya kazanan sporcularımız Şevval Çakal, Yunanistan Atina'da yapılacak olan Başkanlık Kupası’nda Milli Sporcu olarak milli takım formasıyla ülkemizi temsil etmeye hak kazanmıştı. Turnuvanın ikinci gününde bir başarı da Duygu Kasırga’dan geldi. Kasırga, 49 kg Genç Bayanlar Kategorisinde gümüş madalya kazandı” ifadelerini kullandı.
“İnandık, çalıştık ve başardık”
Yeşil, başarı için ne olursa olsun ilk hedeflerinin yine gurur kaynağı olmak olduğunu, bunu da başardıklarını belirterek;"Gün gelecek Ergin Spor Kulübü herkesin ortak noktası olmayı başaracak. Biz çocuklarımızı, gençlerimizi her türlü kötü alışkanlıktan uzak tutarak, spora gönül vermelerini istiyoruz. Yoğun antrenman temposu, başarı öyküleri, azim, yetenek ve aile desteği bir araya gelince, kötü alışkanlık kendiliğinden uzaklaşıyor. Çocuklarımızın ve gençlerimizin hayatlarını dolu dolu yaşamaları, yeteneklerini değerlendirmeleri adına bizler birer elçi olarak yapmamız gerekeni yapıyoruz" ifadelerini kullandı. Yeşil, başarının çok çalışarak, inanarak olabileceğini, yorgunluğun ve stresin elde edilen galibiyetlerle yok olacağının altını çizerek sözlerine son verdi.




Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol