“Gittiğimiz her yerde binlerle karşılanıyoruz”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Aydal Önadım Medya Grubunu ziyaret etti. Partisinin Türkiyenin her yerinde büyük ilgi gördüğünü ifade eden Aydal; “Bizim kadromuz; Bütün Türkiye’dir. Yeter ki, iktidar noktasında olalım” dedi…

Kaya gazı üretiminin çevre ve insan sağlığına zararları konusunda konferans vermek üzere Kırklareli’ne gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Doğan Aydal konferans sonrasında Önadım Medya Grubunu da ziyaret etti.
Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu üyesi, Kırklareli İl Başkanı Kemal Şar ve partinin Merkez İlçe Başkanı Vedat Durmaz ile birlikte Önadım Medya Grubu sahibesi Öznur Tüzün ile bir araya gelen Prof.Dr. Aydal, partisi hakkında açıklamalarda bulundu.
Kongremizi 44 bini aşkın katılımla gerçekleştirdik
Aydal açıklamalarına şöyle başladı; “Partimiz kurulalı bir yıl oldu. Ve emin olun gittiğimiz her yerde binlerle karşılanıyoruz. Biz kongremizi 44 bini aşkın katılımla gerçekleştirdik. Salonun içi 9000 kişilikti. Büyük bir izdiham yaşanmıştı. Bir parti ilk kongresinde bu kadar misafir ağırlamasına rağmen, çok az yerde haber olarak yapıldı. Kendimizi anlatmakta oldukça zorlanıyoruz. Ambargo görüyoruz. Daha partimizin kurulduğundan yeni haberdar olan insanlar var.”
“Birikimimi Yeniden Refah Partisinde kullanıyorum”
Siyasi ve akademik kariyerinden de bahseden Aydal şöyle devam etti; “Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı, Başbakan Danışmanlığı, TBMM’de Danışmanlık, Sümer Holding Yönetim Kurulu Üyeliği, Kastamonu Meslek Yüksek Okulu Kurucu Müdürlüğü, Ankara Üniversitesi Senato Üyeliği ve Afrika Çalışmaları ve Araştırmaları Merkezi Müdürlüğü gibi idari görevler yaptım. Amerika, Afrika, Avrupa ve Asya kıtasındaki 60 ülkede, çeşitli bilimsel araştırma, inceleme ve gezilerde bulundum. Çeşitli konularda yazılmış 14 Kitabım yer alıyor. Yine yurtiçi ve dışında birçok makale ve tebliğim yayınlandı. Dolayısıyla edindiğim bu bilgi ve birikimimi şimdi, Yeniden Refah Partisi’nde kullanmak istiyorum.”
“Bizim kadromuz;
Bütün Türkiye’dir”
“Şöyle bir düşünce var; “İktidara geldikten sonra, tüm kadrolara Yeniden Refah Partisinin ilgili kişileri gelecek.” Böyle bir şey olabilir mi? Devletin devamlılığı esastır. Biz aşiret devleti değiliz. “Herkesi atalım, bizimkileri sokalım” anlayışı bizde yoktur. Devlet böyle yürümez. Devletin sürebilmesi için sistemin değişmemesi gerekir. Bizim kadromuz; Bütün Türkiye’dir. Yeter ki, iktidar noktasında olalım.”
“Fatih bey; sanki yıllardır siyaset yapıyormuş gibi bir adaba sahip”
Partisinin genel başkanı Dr. Fatih Erbakan hakkında da görüşlerini belirten Aydal; “Fatih beyi eskiden beri tanıyorum. Necmettin Erbakan hocamızın elinde o kadar yıl yetişmiş biri olarak, sanki yıllardır kendisiyle siyaset yapıyormuş gibi o adabı kendisinde gördük. Bir şey daha gördük; son derece fikre hürmeti olan biridir Fatih bey. İnsanı dinleyen, aklına yatanları kabul eden biri” dedi. Son olarak Türk siyasetinin en önemli ve unutulmaz isimlerinden, 1996-1997 yıllarında Başbakanlık görevinde bulunan Prof.Dr. Necmettin Erbakan’ı da yad eden Aydal, kendisini saygı, minnet ve rahmetle andı.
Yeniden Refah Partisinin aile fertleri daha sonra Önadım Medya tesislerinden iyi dilek temennileri ile ayrıldılar.
Prof. Dr. Doğan Aydal
kimdir?
Prof.Dr.Doğan Aydal, 1976 yılında Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden “Maden Jeolojisi Yüksek Mühendisi” unvanı alarak mezun olmuştur. İngilizce eğitimini International House, Hastings; Master ve Doktora eğitimini ise İNGİLTERE’de LEEDS Üniversitesinde tamamlamıştır (1976-1980). Kısa dönem askerlik öncesi ve sonrasında, MTA Genel Müdürlüğü çeşitli birimlerinde çalışan AYDAL, 1982 yılı sonunda Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi’nde Y. Doç.Dr. unvanı ile göreve başlamış ve 1991 yılında Doçent unvanı almıştır. 1994 yılında bir dönem ABD CINCINNATI Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünde misafir öğretim üyesi olarak bilimsel araştırmalarda bulunmuştur. Halen Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. Madencilik, Enerji politikaları, Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri üzerine uzmandır. Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı, Başbakan Danışmanlığı, TBMM’de Danışmanlık, Sümer Holding Yönetim Kurulu Üyeliği, Kastamonu Meslek Yüksek Okulu Kurucu Müdürlüğü, Ankara Üniversitesi Senato Üyeliği ve Afrika Çalışmaları ve Araştırmaları Merkezi Müdürlüğü gibi idari görevler yapmıştır. AYDAL, Amerika, Afrika, Avrupa ve Asya kıtasındaki 60 ülkede, çeşitli bilimsel araştırma, inceleme ve gezilerde bulunmuştur. Çeşitli konularda yazılmış 14 Kitabı da bulunan Aydal’ın, yurtiçi ve dışında birçok makale ve Tebliği bulunmaktadır. “Maden Savaşları”, “Petrolsüz Dünya”, “Enerji Kan Kokuyor”, “Sular Kızıl Akacak” ve “Enerjiye Açılan Karanlık Kapılar” adlı kitapları toplum tarafından çok tanınmış ve bu kitaplar üzerine 15 ayrı TV kanalında uzun süreli 70 TV programı yapılmıştır. Ayrıca bu kitaplar ile ilgili olarak birçok gazete ve dergide onlarca röportajı yayımlanmıştır. 1995 Yılında yapılan Genel Seçimlerde Prof.Dr. Necmettin Erbakan hocamız tarafından “Türkiye Milletvekilliği” için aday gösterilmiş ancak Anayasa Mahkemesinin yeni ihdas edilen “Türkiye Milletvekili” kavramını iptal etmesinden sonra, yine Erbakan Hocamızın arzusu üzerine İstanbul 2 Bölge Milletvekili adayı olmuştur. Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu, Merkez Karar Yürütme Kurulu ve Merkez Yürütme Kurulu Üyesidir. Araştırma ve Geliştirmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcısıdır.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Kongrenizi hangi stadyumda yaptınız ve o dolu 9000 kişilik salonun da bir resmi lütfen efendiler?!