“Girişimciliğin yenilikçilik-yaratıcılık performansını daha çok öne çıkarmalıyız”

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık; “Girişimcilik Haftası’nın amacı; İş Dünyası ve işadamlarını topluma daha yakından tanıtmak ve özellikle gençleri girişimciliğe özendirmek ve ülkemizin ihtiyacı olan sürdürülebilir bir ekonomik büyüme sürecinde iş kurma kabiliyetine sahip girişimcilere her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunun farkında olarak, girişimciliğin yenilikçilik-yaratıcılık performansını daha çok öne çıkarmak ve bu sürece katkıda bulunmaktır” dedi.

Her yılın Mart ayının ilk haftası kutlanan; Yerel, ulusal ve küresel etkinliklerle gençleri yenilikçilik potansiyellerini keşfetmeye ve girişimciliği kariyer seçeneği olarak değerlendirmeye teşvik eden “Girişimcilik Haftası” etkinlikleri kapsamında Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) tarafından Özel Kırklareli Meriç Koleji Ortaokulu ve Anadolu Lisesi’nde “Girişimcilik” konulu seminer gerçekleştirildi. 06 Mart 2019 Çarşamba günü saat 15.00’te düzenlenen programa; Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık, KOSGEB Kırklareli İl Müdürü Mahmut Özkaya, Trakya Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Emre Beji, Eğitim Uzmanı Rahim Aladağ, Okul Müdürü Aslı Satır, okul öğretmenler ile 5., 6., 7., 8. ve 9. Sınıf öğrencileri katıldı. Gençleri yenilikçilik potansiyellerini keşfetmeye ve girişimciliği kariyer seçeneği olarak değerlendirmeye teşvik eden “Girişimcilik Haftası”nın Mart ayının ilk haftası kutlandığını belirten Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık;“Girişimcilik Haftası’nın amacı; İş Dünyası ve işadamlarını topluma daha yakından tanıtmak ve özellikle gençleri girişimciliğe özendirmek ve ülkemizin ihtiyacı olan sürdürülebilir bir ekonomik büyüme sürecinde iş kurma kabiliyetine sahip girişimcilere her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunun farkında olarak, girişimciliğin yenilikçilik-yaratıcılık performansını daha çok öne çıkarmak ve bu sürece katkıda bulunmaktır. Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapmalıyız.
İşte bunun için girişimciliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Bu anlamda gençlerin yenilikleri keşfetmelerini, girişimciliği kariyer seçeneği olarak değerlendirmelerini sağlamalıyız.
Global ölçekte düzenlenen Girişimcilik Haftaları bu yüzden çok önemli. Girişimci olmayı bir kariyer seçeneği olarak gören ve girişimciliğe ilgisi olan herkesin bu haftaya ilgi göstermesini bekliyoruz. Bugün ortaya çıkan tek bir fikir, yarın milyonlarca dolarlık üretime ve ihracata dönüşüyor.
Şimdi ise yeni fikirlere ve yeni girişimcilere ihtiyacımız var. İşte bütün çabamız bunun için. Bütün gençlerimize ve kadınlarımıza sesleniyorum. Fikir üretin, düşündüğünüzü anlatın. Bizi 2023’e taşıyacak olan sizin fikirleriniz ve icatlarınız olacak” dedi.
Başkan Ilık’ın konuşmasını ardından Sait Çetin ve Trakya Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Emre Beji tarafından sunum yapıldı.
Danışman Rahmi Aladağ öğrencilerin katılımı il interaktif oyunlar gerçekleştirdi. Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık öğrencilere ne olmak istediğini ve ne gibi girişimcilik fikirlerinin olduğunu sordu.Öğrencilerde akıllarındaki fikirlerini tüm katılımcılar ile paylaştılar. Program Başkan Ilık tarafından Özlem Gürses Tatar’ın yazdığı “Başarısızlık Hikayeleri: Bazen Olmaz” isimli kitabı öğrencilere hediye etmesi ile sona erdi.
Özel Kırklareli Meriç Koleji Ortaokulu ve Anadolu Lisesi Müdürü Aslı Satır, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık’a gerçekleştirilen programdan duydukları memnuniyeti dile getirip, Teşekkür Plaketi takdim etti. (KTSO)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol