Gıda Tarım’dan kısa kısa

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Fatma Kurt Aydın ve Lüleburgaz İlçe Müdürümüz Abuzer Sağdıç’ın katılımlarıyla Lüleburgaz İlçesi'ne bağlı Ertuğrul Köyü’nde, kadın çiftçilere yönelik bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kültür Evi binasında bulunan, Kadın Girişimciler Lokalinde gerçekleşen toplantıda, Hindi ve tavuk yetiştiriciliği hakkında İl Müdürlüğü personeli Veteriner Hekim Yıldız Pınar Durak bilgilendirme yaparak kadın çiftçilerin konu ile ilgili sorularını cevaplandırdı. Katılımın hayli yüksek olduğu toplantıda, değerlendirilmek üzere kadın çiftçilerin talepleri alındı.
Tarımsal Yayım Ve Danışmanlık Hizmetleri kapsamında eğitim verildi
Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmelik kapsamında yetki alarak bu hizmeti sunan kurum ve kuruluşların, danışmanlık mevzuatı ile ilgili yükümlülüklerini en iyi şekilde yerine getirebilmesi, Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce yapılan denetimlerde incelenen hususların tam olarak anlaşılması, çiftçi ve yetiştiricilere sunulan hizmetlerde birlik sağlanması, amacıyla bir eğitim toplantısı düzenlendi.
Toplantıya Kırklareli Ziraat Odası Başkanlığı, Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanlığı, Vize Ziraat Odası Başkanlığı ve Babaeski Ziraat Odası Başkanlığında görevli Tarım Danışmanları ile Babaeski ve Vize İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Sistem Sorumluları katıldı.
Mühendis Mehmet Hulki Kocakaya ve Tekniker Güner Ön tarafından; danışmanlık sistemi hakkında genel bilgilendirme yapıldı. Danışmanlarca hazırlanması gereken form ve defterler hakkında bilgi verilerek düzenli tutulmaları konusunda uyarıldı.
Yine eksikliği hissedilen, eğitim ve yayım programı hazırlanmasında dikkat edilecek hususlar örnekleri ile sunuldu ve hazırlanacak programların İl eğitim ve yayım programıyla uyumlu olması konusunda uyarı ve bilgilendirme yapıldı. Danışmanlık sisteminde denetleme ve cezai müeyyideler konusunun işlenmesinden sonra sorular ve değerlendirmeler yapıldı.
Eğitime katılan danışmanlar toplantının son derece verimli ve ihtiyaca dönük olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür ettiler.
“Damızlık Düve
Yetiştiriciliğinin Destek
lenmesine İlişkin Uygu
lama Esasları Tebliği”
konulu bilgilendirme
toplantısı
'Damızlık Düve Yetiştiriciliğinin Desteklenmesine İlişkin'' 2016/9003 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı 03.08.2016 tarih ve 29790 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. 03.10.2016 tarih ve 29846 sayılı Resmi Gazetede ise '' Damızlık Düve Yetiştiriciliğinin Desteklenmesine İlişkin Uygulama Esasları Tebliği ( Tebliğ No: 2016/39 ) '' yayımlandı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 19.10.2016 tarihli onayı ile de İlimiz Kırklareli 2016 yılı uygulama illeri arasında belirlendi.
Bu kapsamda hibe uygulama başvuru süreleri 14 Kasım-16 Aralık 2016 tarihleri arasında olup, başvurular Kırklareli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz tarafından alınacak.
Yürürlüğe giren yeni Destekleme ve Destekleme Başvuruları ile ilgili olarak İl Müdürlüğü toplantı salonunda ''Damızlık Düve Yetiştiriciliğinin Desteklenmesine İlişkin Uygulama Esasları Tebliği ( Tebliğ No: 2016/39 ) ''Konulu Bilgilendirme Toplantısı İlimiz genelinden çeşitli Kooperatif, Vakıf, Danışmanlar, Birlik ve Üreticilerimizin katılımı ile geniş çaplı olarak gerçekleştirildi.
Yine İlimiz Merkez Karahamza Köyünde ''Damızlık Düve Yetiştiriciliğinin Desteklenmesine İlişkin Uygulama Esasları Tebliği (Tebliğ No: 2016/39) ''Konulu Bilgilendirme Toplantısı 23.11.2016 tarihinde 18:00 ile 21:00 saatleri arasında köy kahvehanesinde ilgili üreticilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol